Lajpcig bolji od Totenhema u Londonu, Nagelsmanu runda protiv Morinja

Fudbaleri Lajpciga savladali su ekipu Totenhema sa 1:0 na gostovanju u Londonu u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Jedini strelac bio je Verner, a revanš je na programu 10. marta.

Lajpcig je upisao istorijsku pobedu nad Totenhemom, pošto je u Londonu nadigrao domaću ekipu.

Jedini gol na meču postigao je najbolji strelac nemačke ekipe Timo Verner u 58. minutu.

Prvo poluvreme proteklo je potpuno u znaku Lajpciga i pravo je čudo da Red Bul nije postigao gol.

Gosti iz Nemačke zabeležili su čak 13 udaraca ka golu "petlova", ali je nedostajalo sreće i koncentracije u završnici. Odličan je bio i Loris, koji je redom zaustavljao udarce Vernera, Šika i Nkunkua.

Totenhem je takođe imao svoje prilike, ali one nisu bile toliko izgledne koliko Lajpcigove.

Tim iz Londona obećavajuće je otvorio drugo poluvreme, najboljom prilikom na meču, kada je šut Moure odbranio golman Gulaši.

Ipak, Lajpcig nije odustajao od svoje igre i bilo je pitanje kada će nemački tim postići gol.

To se desilo u 58. minutu. Ben Dejvis je faulirao Lajmera u svom šesnaestercu, a kada već to nije uspeo iz igre, Timo Verner savladao je Lorisa sa bele tačke.

Gosti su u nastavku pokušali da smire tempo meča, drže loptu u nogama i maksimalno otežaju Totenhemu da dođe do izjednačenja.

Tim Žozea Morinja najbliži golu bio je u 72. minutu, kada je Lo Selso pogodio stativu iz slobodnog udarca, nakon što je Gulaši sjajno intervenisao. 

Totenhem ima za čim za žali, jer su u drugom delu meča bili bolji tim i propustili nekoliko šansi za postizanjem gola. Pored stative Lo Selsa, u izglednoj situaciji u dva navrata našao se Moura, ali promene rezultata nije bilo.

Lajpcig će u Nemačku odneti pobedu od jednog gola, a revanš je na programu 10. marta, na "Red Bul areni".

U drugom večerašnjem susretu, Atalanta je savladala Valensiju sa 4:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво