Uefa surova prema Sitiju! "Građani" bez Lige šampiona dve godine

Mančester siti, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, kažnjen je sa dve godine zabrane igranja u Ligi šampiona, ali i sa 30 miliona evra. Kazna važi od naredne sezone, a Siti ima pravo žalbe.

Mančester siti, zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, kažnjen je zabranom igranja u Ligi šampiona u naredne dve sezone.

Uefa je "građane" kaznila i sa 30 miliona evra.

Kako se navodi, Siti je kriv zbog toga što je lažno povećavao prihode od sponzora, kada je predavao godišnju dokumentaciju za finansijski fer-plej. 

Presuda je došla posle istrage koja je pokrenuta kada je u novembru Špigl objavio dokumenta.

Nemački list je objavio mejlove koji su "procurili", a u kojima se navodi da vlasnik Sitija, šeik Mansur bin Zajed el Nahijan, novac za dresove, akademiju i stadion tima iz Manečstera nije dobio samo od svoje avio-kompanije Etihad.

Od ukupne svote od 68 miliona funti, koliko je navedeno, samo osam miliona je novac avio-kompanije, koja je glavni sponzor.

Kaznu će Siti početi da izdržava od naredne sezone, što znači da će ovu sezonu moći da završi u najjačem evropskom takmičenju.

Uefina odluka nije konačna, što znači da "građani" imaju pravo žalbe.

"Mančester siti je razočaran, ali ne i iznenađen današnjom Uefinom odlukom. Klub je tražio formiranje nezavisnog tela koje će nepristrasno razmotriti situaciju", navodi se u Sitijevom obrazloženju.

"U decembru 2018. godine, glavni istražitelj Uefe predložio je sankciju za Mančester siti pre nego što je ikakva istraga započeta. Reč je o promašenom Uefinom procesu, po principu kadija te tuži, kadija ti sudi. A klub se formalno žalio disciplinskom organu Uefe."

"Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je pokrenula Uefa, procesuirala ga je Uefa i sudila nam je Uefa. Pošto se ovo završi, klub će proceniti nepristrasno, u najkraćem mogućem roku i pokrenuće postupak kod Arbitražnog suda za sport", zaključuje se u Sitijevom saopštenju.

Izabranici Pepa Gvardiole u nokaut fazi ove sezone sastaju se sa madridskim Realom u osmini finala.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво