Stanković pred takmičarski debi: Trema mora da bude prisutna

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, uoči zvaničnog debija na klupi crveno-belih protiv Čukaričkog, izjavio je da je jedino očekivanje koje ima – pobeda.

Stanković je dodao da za ovaj meč ne može da računa na Gajića i Tomanea, koji su povređeni.

"Jedino očekivanje koje možete da imate u Crvenoj zvezdi je – pobeda. Tako radimo, treniramo i ponašamo se. Ipak, moramo da gledamo i protivnika. Čukarički je dobra ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrača. Imaju stabilnost koju im je doneo predsednik Obradović, napravili su dobar sistem i očekujem nadigravanje.

Igraju visok presing, imaju kapitena Docića, koji sjajno izvodi prekide, tu su Tedić i Šapić, koji to dobro koriste, tu je mladi Vidosavljević, zatim Kovač, koji je Zvezdino dete, i svi oni će imati motiv da se pokažu protiv nas", istakao je Stanković.

Deki ističe da postoji pozitivna trema pred trenerski debi.

"Ona mora da bude prisutna. Sve utakmice koje sam u karijeri igrao sa tremom i pozitivnim strahom, odigrao sam odlično. Kad god sam potcenjivao i bio opušten, bio sam loš. Debitovao sam pre 25 godina za Crvenu zvezdu i to je bio jedinstven osećaj. Videću kako će sutra biti, ali postoji pozitivna trema i volim tako da se osećam".

Šef struke lidera na tabeli ističe da je još rano da se sudi o njegovim trenerskim kvalitetima.

"Upoznavaćete me kroz igru, odnos prema igračima, kao i kroz situacije na terenu. Prihvatam svaku kritiku i otvoren sam da kažem šta mislim. Rano je da se sudi posle nekoliko prijateljskih mečeva. Sad kreće prvenstvo i takmičarski ritam. Moramo da pokažemo zube i pristup protiv svakog protivnika mora da bude isti – to je moja filozofija.

Time poštujemo sebe i rivala. Na pripremama smo igrali u različitim formacijama, ali to nema veze. To da li imate jednog, dva ili tri napadača je manje važno, bitno je samo sa kakvom glavom izađete na teren", poručio je Stanković.

Utakmica 21. kola Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u subotu od 14.30 na Banovom brdu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво