Partizan siguran u Ivanjici, Marković dvostruki strelac

Fudbaleri Partizana savladali su Javor u Ivanjici sa 2:0 (1:0), u odloženom meču drugog kola Linglong Superlige Srbije. Strelac oba gola bio je povratnik među crno-bele Lazar Marković.

Partizan je slavio pobedu na teškom gostovanju u Ivanjici. Javor je tokom većeg dela meča bio ravnopravan takmac, konstantno je pretio Stojkoviću, stvarao šanse, ali bez realizacije. Prevagu je odneo tandem Suma–Marković, koji je u dva navrata prevario odbranu domaćina.

Partizan je napao od prvog sudijskog zvižduka, uspostavio je terensku inicijativu i stvarao šanse pred golom domaćina. Kada se Javor oslobodio pritiska i zapretio Stojkoviću, Partizan je poveo.

Iskoristili su crno-beli razređenost u odbrani domaćina, Suma je odlično uposlio Markovića, koji je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Javor je nastavio da preti, stvorio je nekoliko šansi pred golom Partizana, međutim, izostala je realizacija. Golman Stojković je zaustavio sve udarce.

Partizan je pokušavao da uveća prednost, ali napadači, pre svi Sadik, bili su neprecizni, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću crno-belih.

Drugo poluvreme počelo je pritiskom domaćina. Međutim, zapretio je Partizan. Prvo je Gigićev udarac glavom zaustavio golman Lazović, da bi potom odlično ušao u šut Stevanovića i tako sprečio crno-bele da uvećaju prednost.

Nastavljena je "rovovska" borba, obe ekipe želele su što pre do gola. Partizan kako bi osigurao prednost, a domaćin da bi stigao do izjednačenja. Nekoliko dobrih šansi pred oba gola, nešto više pred golom gostiju, ali promene rezultata nije bilo do 75. minuta.

Suma je prosledio loptu do Lazara Markovića, koji je šutirao sa oko dvadeset metara i savladao golmana domaćina, na semaforu je stajalo 0:2.

Partizan je potom rutinski priveo meč kraju. Domaćin je pokušavao da stigne do gola, ali svi prilazi golmanu Stojkoviću su bili zatvoreni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво