FSS priznao Zvezdi titulu iz 1946. godine

Fudbalski savez Srbije odlučio je da prihvati zahtev Crvene zvezde da joj se prizna šampionska titula osvojena 1946. godine.

Pravna služba Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku da usvoji zahtev Crvene zvezde da joj se verifikuje titula iz 1946. godine.

Na taj način, crveno-beli su došli do 30. titule i stekli pravo na tri zvezdice na grbu.

Na sastanku komisije tri člana bila su za, a protiv je (očekivano) glasao predstavnik Partizana Vladimir Vuletić, koji je čak najavio žalbu Ustavnom sudu.

Uzdržao se predsednik komisije Dejan Šuput.

Zvezda je 1946. godine bila prvak Srbije, pre nego što je igran šampionat SFRJ, a po istom principu Fudbalski savez Hrvatske priznao je titulu Hajduku.

Iz Ljutice Bogdana su početkom marta zvanično podneli inicijativu sa zahtevom da Skupština FSS, kao najviši organ Saveza, prizna kao šampionsku titulu osvojenu u ligi 1946. godine.

Malo o pozadini čitavog spora... Fiskulturni savez Jugoslavije (FISAJ) bio je nadležan za organizovanje fudbalskog nadmetanja na nivou države, s tim da je ingerencija za slanje svojih predstavnika na turnir ostavljen fiskulturnim savezima republika i autonomnih pokrajina bivše države (Vojvodina i Kosovo i Metohija).

Čitava hijerarhija je imala i sloj niže, pa su pre republičkih turnira odigravani turniri na nivou okruga, a svi su imali kvalifikacioni karakter za odlazak na savezni šampionat.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво