"Građanski" čas fudbala, Čelsi razbijen u Mančesteru

Mauricio Sari i njegov Čelsi potpuno poniženi u Mančesteru. Sitijeva mašinerija ponovo na prvom mestu u Premijer ligi (istina uz meč više od Liverpula) nakon demoliranja Čelsija - 6:0.

Derbi kola u najjačoj engleskoj ligi se čekao danima. Nadali su se u Liverpulu da Čelsi mogu do dobrog rezultata protiv Sitija, ali je posle četvrt časa igre bilo sasvim jasno da su "plavci" pred najtežim porazom ove sezone.

Rahim Sterling je doneo prednost "građanima" već u četvrtom minutu. Serhio Aguero je nekoliko minuta kasnije promašio zicer, sa svega metar-dva od praznog gola je šutirao pokraj stative.

Ali, iskupio se u 13. minutu, kada je spektakularnim udarcem sa dvadesetak metara savladao Kepu, koji je paradom samo ulepšao gol Argentinca.

U 19. minutu je bilo 3:0, kada je katastrofalnu grešku Barklija iskoristio Aguero. Barkli je glavom loptu vratio pred svoj gol, praktično u noge Argentincu koji je snalažljivo smestio u mrežu.

Ilkaj Gundogan je u 25. minutu iz prve šutirao posle odbitka sa ivice kaznenog prostora, i najskuplji golman na svetu je još jednom vadio loptu iz mreže.

Interesantno, u prvom poluvremenu Siti je šutirao pet puta ka golu, od čega četiri puta u okvir gola. Sva četiri puta Kepa je savladan.

Imao je, ruku na srce, Čelsi dobre prilike u prvom delu, ali je Ederson uspešno izašao na kraj sa udarcima Gonzala Iguaina i Pedra.

U nastavku, "građani" su nastavili da marširaju u istom ritmu, a Čelsi se samo prepustio.

Aspilikueta je srušio Sterlinga u kaznenom prostoru u 55. minutu, a Serhio Aguero je zaokružio het-trik.

Konačan rezultat postavio je, uz Aguera, najbolji igrač na utakmici, Rahim Sterling, koji je u 80. minutu završio predivnu akciju Sitija.

"Građani" su ovim velikim trijumfom poslali poruku Liverpulu da se trka nastavlja i da će šampionat biti interesantniji nego prethodnih godina.

Siti je prvi na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i Liverpul, ali Gvardiolin tim ima i utakmicu više.

čelsi je šesti sa 50 bodova, i pred Mauricijem Sarijem je težak posao da se domogne Evrope.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво