Bazel, Roma i Juve izborili plasman u osminu finala, Bajern se revanširao PSŽ-u

Fudbaleri Rome, Bazela i torinskog Juventusa pobedama u odlučujućim mečevima igranim u okviru šestog kola obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona. Bajern se revanširao PSŽ-u za težak poraz na startu sezone, prvenac Anderlehta, Atletiko u Ligi Evrope.

Roma je u Rimu savladala Karabag sa 1:0 golom Argentinca Dijega Perotija u 53. minutu i tom pobedom obezbedila i plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja, ali i osigurala i prvo mesto u grupi, zahvaljujući remiju u Londonu između Čelsija i Atletika (bilo je 1:1).

Spomenuti meč na "Stamford bridžu" doneo je veliku borbu timova Antonija Kontea i Dijega Simeonea. Gosti su poveli preko Saula Nigueza u 56. minutu, da bi konačan rezultat autogolom postavio Stefan Savić u 75. minutu, što je definitivno značilo proleće u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Bazelu je bila neophodna pobeda u Lisabonu protiv Benfike, i švajcarski tim ju je i ostvario - 0:2. Strelci za trijumf koji znači plasman među 16 najboljih timova u Evropi bili su Elijonusi i Oberlin.

Plasmanu se nadao i CSKA, koji je posle 45 minuta vodio na "Old trafordu" nakon gola Džagoeva u finišu prvog dela, ali su nade moskovljana srušili Lukaku i Rašford u nastavku i primorali ruski tim da se zadovolji selidbom u Ligu Evrope. 

Derbi večeri odigran je na "Alijanc areni" u Minhenu, gde je Bajern naplatio težak poraz na startu takmičenja - bilo je 3:1 za tim Jupa Hajkensa.

Prvi je pogodio Levandovski u 8. minutu, potom Toliso duplirao prednost u 37, da bi Mbape u 50 smanjio prednost.

Međutim, Toliso svojim drugim pogotkom u 69. minutu overava zasluženu pobedu za Bajern, koji će u narednu rundu ipak sa drugog mesta zbog slabije gol razlike i lošijeg skora u odnosu na večerašnjeg rivala.

U drugom meču iste grupe B, Anderleht je slavio u Glazgovu sa 0:1, ali ipak nije uspeo da Seltiku oduzme mesto koje vodi u Ligu Evrope.

"Stara dama" iz Torina je u Pireju odigrala odličnu utakmicu i ostvarila sigurnu pobedu koja joj je potvrdila plasman dalje. Olimpijakos - Juventus 0:2.

Golove su postigli Kvardado u 15. i Bernandeski u poslednjem minutu susreta.

Barsa je teže nego što se očekivalo na svom terenu savladala Sporting sa 2:0. Mrežu su tresli Pako Alkaser u 59. minutu, i Matjee autogolom. Zanimljivo je istaći da je on u prošloj sezoni igrao za upravo za "blaugranu".

Tok mečeva: 

22.35 - Završene su utakmice i to sledećim rezultatima:

Mančester junajted - CSKA Moskva 2:1
Benfika - Bazel 0:2
Bajern - Pari Sen Žermen 3:1
Seltik - Anderleht 0:1
Čelsi - Atletiko 1:1
Roma - Karabag 1:0
Olimpijakos - Juventus 0:2
Barselona - Sporting 2:0  

22.10 - Peroti donosi prednost Romi protiv Karabaga na "Olimpiku", Mančester je preokrenuo rezultat protiv CSKA na svom terenu golovima Lukakua i Rašforda (2:1), PSŽ preko Mbapea smanjio u Minhenu (2:1), Barsa probila bedem Sportinga za 1:0, Aletiko poveo u Londonu protiv Čelsija (0:1 )a Andreleht nešto svernije protiv Seltika (0:1). 

21.46 - Nastavljena je igra na osam terena širom Evrope...

21.32 - Posle 45 minuta rezultati su sledeći:

Mančester junajted - CSKA Moskva 0:1 (Džagoev u 45. minutu)
Benfika - Bazel 0:1
Bajern - Pari Sen Žermen 2:0
Seltik - Anderleht 0:0
Čelsi - Atletiko 0:0
Roma - Karabag 0:0
Olimpijakos - Juventus 0:1
Barselona - Sporting 0:0

21.25 - Toliso duplira prednost domaćeg tima u Minhenu - 2:0. 

21.00 - Posle 15 minuta igre minimalnu prednost ima Bajern protiv PSŽ-a (Levandovski), Bazel kao gost protiv Benfike (Elijonusi) i Juventus u Pireju (Kvardado). 

20.45 - Počeli su mečevi u Mančesteru, Glazgovu, Barseloni, Rimu, Londonu, Minhenu, Pireju i Lisabonu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво