Šveđani šokirali Italijane, "Azuri" ostali bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije ostala je bez plasmana na Mundijal u Rusiji pošto je u revanš meču baraža odigrala bel golova u duelu sa Švedskom.

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorustruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom. U prvom meču u Stokholmu Švedska je slavila 1:0.

Italijani će prvi put posle 1958. godine propustiti Svetsko prvenstvo.

Prethodno su plasman u Rusiju obezbedili Švajcarska i Hrvatska, a u utorak uveče se u Dablinu sastaju Republika Irska i Danska, nakon 0:0 u Kopenhagenu.

Ređale su se prilike pred golom Robina Olsena, ali je izostala završnica kojoj su se nadali četvorostruki svetski prvaci.

Italijani su na ovom meču pružili odličnu partiju, napadali su od prvog do poslednje minuta, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

Eliminacija iz baraža donela je i kraj nastupa za nacionalni tim jednog velikog igrača i legende - Đan Luiđi Bufona, za koji je debitovao još 1997. godine.

"Ne plačem bez zbog mene, nego zbog italijanskog fudbala. Pali smo na ispitu koji je značajan i za društveni život nacije. Nisam razočaran što vreme prolazi, nego što smo ovako okončali", uz suze je rekao popularni Điđi dok je davao izjavu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво