Zvezda slavila u Kelnu evrogolom Boaćija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u gostima ekipu Kelna sa 1:0 u okviru drugog kola grupe H Lige Evrope. Naredni meč Zvezda igra 19. oktobra kada na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Arsenal.

Pobedu Crvenoj zvezdi doneo je Ričmond Boaći u 30. minutu utakmice sjajnim pogotkom sa dvadesetak metara od gola Kelna.

Zvezda je odigrala dva potpuno različita poluvremena, u prvom je imala potpunu inicijativu i dominaciju u posedu, ali i u prilikama za postizanje gola. 

Nakon što je to pošlo za rukom Boaćiju, šanse za pogodak imali su Srnić i Kanga.

Drugo poluvreme donelo je potpuni obrt jer je domaćin promenio formaciju i dva igrača i svim silama krenuo ka gol Borjana. 

Keln je čak tri puta pogađao stativu, dva puta je to činio srpski internacionalac Jojić, dok je jednom to učinio Bitenkur. 

Domaćini gotovo da nisu imali defanzivne zadatke u drugom poluvremenu sve do 89. minuta i izblokiranog šuta Srnića.

Do kraja meča Keln je imao i nekoliko opasnih situacija nakon prekida, ali je Borjan i odbrana Crvene zvezde bila na visini zadatka i uspela da odoli pritiscima i donese tri boda crveno-belima.

Posle dva kola beogradski klub ima četiri boda, a nemačka ekipa je i dalje bez bodova.

U drugom meču Grupe H Arsenal je u gostima savladao Bate Borisov sa 4:2.

U trećem kolu 19. oktobra, Zvezda će u Beogradu igrati protiv londonskog Arsenala, a Keln će u Belorusiji igrati protiv BATE Borisova.

Tok meča: 

20.55 - Kraj meča, pobeda Crvene zvezde na gostovanju u Kelnu od 1:0.

20.32 – Treća stativa koju pogađa Keln, ovoga puta Bitenkur pogađa okvir gola.

20.23 – Ponovo stativa Jojića, bio je potpuno sam i sa ivice šesnaesterca uputio veoma dobar udarac, koji zaustavlja okvir gola.

20.20 – Strelac jedinog pogotka Ričmond Boaći od 63. minuta napušta teren zbog povrede, na terenu je Aleksandar Pešić.

20.15 – Najbolja šansa na meču za ekupu Kelna, Kordoba je uposlio Jojića koji je izašao u situaciju jedan na jedan sa golmanom,srpski internacionalac je šutirao, ali pogodio stativu.

20.10 – Mnogo opasniji je Keln u drugom poluvremenu, još uvek nisu stvorili pravu šansu, ali su Bitenkur i Kordoba imali nekoliko opasnih situacija pred golom Borjana.

20.03 – Počelo je drugo poluvreme.

19.47 – Poluvreme je u Kelnu, Zvezda vodi sa 1:0 golom Boaćija.

Crveno beli su potpuno kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ne dozvolivši domaćinu da dođe do "svoje" igre. 

Odnos u udarcima je 10-3 za Zvezdu sa tim što Keln nije šutirao u okvir gola, a to je i možda najveća zasluga veoma pokretne, disciplinovane i raspoložene sredine terene Crvene zvezde koja za sada drži konce meča u svojim rukama.

Eventualni problem Crvene zvezde u drugom poluvremenu može biti to što su Babić, Gobeljić i Kanga zaradili žute kartone pa će u drugom delu igre morati da budu posebno pažljivi. 

19.43 – Prva prilika za Keln na meču, lopta se nakon prekida odbila do Jojića, nikog nije bilo da blokira njegov šut koji završava pored gola Borjana.

19.35 – Ponovo preti Zvezda, sa distance u 36. minutu se oprobao Srnić, ali je lopta za malo završila preko gola.

19.30 – GOOOOOOOOOL! Boaći dovodi Zvezdu u vođstvo u 30. minutu. Napadač Zvezde je odlično zadržao loptu na protivničkoj polovini, uspeo da se namesti na udarac i potom veoma snažno i precizno smesti loptu iza leđa golmana Kelna.

19.26 – Dva nova udarca Zvezde ka golu protivnika, prvo je Stojković centrirao ka Boaćiju u šesnaestercu protivnika, a napadač Gane putira glavom pored gola, da bi potom Kanga šutirao pravo u golmama Kelna sa 25 metara.

19.06 – Velika prilika za Crvenu zvezdu u šestom minutu, Gelor Kanga je nakon duplog pasa sa Boaćijem izašao u jedan na jedan situaciju sa golmanom Kelna, uspeo je da ga zaobiđe, ali mu je lopta prešla preko noge pri šutu koji je zavrpio prkeo gola.

19.00 – Počeo je meč u Nemačkoj.

17.55 – Poznati su sastavi obe ekipe.

Keln: Horn - Hajnc, Sorensen, Mere - Rauš, Olkovski, Ozkan, Leman, Jojić - Žirasi, Kordoba. Kulpa: Kesler, Maroh, Heger, Osako, Klemens, Bitenkur, Klinter. 

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći. Klupa: Supić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Milić, Pešić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво