Читај ми!

Mitrović: Najvažnije je da nismo izgubili

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da bi njegova ekipa najverovatnije pobedila Vels da nije primila glup gol iz jedanaesterca, ali da je najvažnije da je ostala neporažena u kvalifikacijama. Srbija je odigrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Beogradu, u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i zadržala vodeću poziciju u grupi.

"Uzeli smo bod, i dalje smo prvi. Imamo dva 'penala' kod kuće, igraćemo protiv Gruzije i Moldavije i videćemo. Ne bih da komentarišem penal, mislim da je bio i za nas, ali sudija je tako video. Primili smo gol iz naših grešaka, u prvom poluvremenu smo imali šanse, ali falio je završni pas. Bilo je teško, igrali su sa mnogo igrača u 16 metara, nije mogla lopta da prođe od mesa", rekao je Mitrović novinarima posle utakmice.

Srbija je odigrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Beogradu, u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Vels je poveo u 35. minutu golom Arona Remzija iz penala, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 73. minutu.

"Odigrali smo okej i, da nismo primili glup gol, verovatno bismo dobili utakmicu. Ali nismo izgubili, i dalje smo neporaženi. Idemo dalje, sjajna je bila atmosfera", dodao je Mitrović.

Govoreći o debitantu Aleksandru Prijoviću, koji je asistirao kod gola, Mitrović je rekao da će on biti veliko pojačanje.

Prijović je rekao da mu je žao što ekipa nije pobedila.

"Bilo bi bolje da smo pobedili. Igrao sam 20 minuta, a asistencija se računa kao gol. Nije bilo loše. Trebalo je da nam svira penal u drugom poluvremenu, ali ne možemo ništa da menjamo. Pokazali smo karakter, vratili se posle 0:1. I dalje smo prvi na tabeli, ništa se ne menja. Jedva sam čekao da debitujem, da pomognem. Nadam se da će biti boljih partija, očekivao sam pobedu, ali ne mogu biti nezadovoljan", rekao je on.

Prijović je dodao da je atmosfera na stadionu bila odlična i da bi u svakoj utakmici navijači trebalo da budu 12. igrač Srbije.

Srbija je ostala prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, dok Vels i Austrija imaju po osam.

Reprezentativac Srbije Matija Nastasić rekao je da ekipu čekaju još četiri finala.

"Ne bi trebalo da budemo nezadovoljni, ostali smo na prvom mestu. Želeli smo da pobedimo i ostvarimo važan korak ka Rusiji. U prvom delu nismo bili na nivou, trebalo je da odigramo brže i stvaramo mnogo šansi. U drugom smo postigli gol, nismo izgubili, što je najvažnije. Idemo dalje, čekaju nas četiri finala. Ne treba da komentarišemo suđenje, ali sudija je trebalo da ima isti kriterijum", naveo je on.

"Treba da gledamo našu igru, da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Svaka će biti teška do kraja. Neće nam biti lako kod kuće ni protiv Moldavije ni Gruzije, a igramo i u Irskoj. Imamo ogromnu želju da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", dodao je Nastasić.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво