Читај ми!

Partizan preokretom savladao Radnik

Fudbaleri Partizana savladali su kao domaćini ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:1 u meču 29. kola Superlige Srbije. Gosti su poveli u prvom poluvremenu, preokret u nastavku doneli su Janković i Đurđević sa bele tačke.

U prvom poluvremenu uglavnom su napadali fudbaleri Partizana i imali loptu u svom posedu, ali za 45 minuta nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku. Radnik je, na drugoj strani, čekao šanse iz kontranapada i greške igrača domaće ekipe.

Takvu jednu priliku dobili su 18. minutu kada su i poveli sa golom Nemanje Arsenijevića.

Nemanja Miletić je centaršut sa leve strane izbio samo da ivice kaznenog prostora, a loptu je potom stigla do Arsenijevića koji je lako savladao Filipa Kljajića.

Parizan je ofanzivno krenuo i u nastavak meča, ali je za razliku od prvog poluvremena uspeo da postigne gol. Janković je u 53. minutu postigao lep gol iz voleja sa desetak metara.

Samo tri minuta kasnije crno-beli su mogli potpuno da preokrenu rezultat, pošto su u jednom napadu imali dve šanse. Prvo je Nebojša Kosović pogodio stativu, a potom je u nastavku akcije Leandro Tavamba šutirao pored gola iz dobre pozicije.

Radnik je u 76. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Fransis Kjeremeh dobio drugi žuti karton.

U istom minutu Miloš Milovanović je u šesnaestercu srušio Bojana Ostojića, a sudija Srđan Obradović je pokazao na penal. Siguran izvođač bio je Đurđević.

Radnik nije pošao ni sa centra posle primljenog gola, a posao Surduličanima dodatno je otežao Aleksandar Gojković koji je zbog prigovora zaradio drugi žuti karton.

Domaća ekipa je do kraja meča mogla i ubedljivije da slavi, ali rezultat se nije menjao.

Utakmici u Humskoj prethodila je masovna tuča dve grupe navijača ispred stadiona.
Incidenata je bilo i na samom stadionu. Prvo je na južnoj tribini u finišu prvog poluvremena došlo do komešanja, ali se sve brzo smirilo, da bi potom u drugom poluvremenu izbila tuča na istočnoj tribini. Hitna pomoć je u više navrata intervenisala.

Crno-beli u narednom, poslednjem kolu regularnog dela sezone gostuje Novom Pazaru, dok Radnik dočekuje Vojvodinu.

Raspored 29. kola:

Subota: Partizan - Radnik (Janković 53. Đurđević 78. Arsenijević 18.).

Nedelja: Rad - Crvena zvezda, Vojvodina - Radnički Niš, Spartak - Metalac, Javor - Voždovac, Bačka - Novi Pazar, Borac - Napredak, Čukarički - Mladost (17 sati).

Tabela: Crvena zvezda 73 boda, Partizan 70, Vojvodina 57, Napredak 46, Mladost 44, Radnički Niš 43, Voždovac 40, Javor 39, Spartak 37, Čukarički 36, Rad 32, Metalac 26, Radnik 24, Bačka 24, Novi Pazar 20, Borac 18.

Tok meča:

18.42 - Gosti ostaju bez još jednog igrača. Zbog prigovora na jedanaesterac, crveni karton dobio je Gojković.

18.40 - GOOOL! Partizan vodi sa 2:1. Đurđević je siguran sa bele tačke u 78. minutu i dovodi svoju ekipu do preokreta.

18.39 - Penal za Partizan. U šesnaestercu je pao Ostojić, koji je bio povučen za dres a potom i oboren.

18.38 - Od 76. minuta Partizan ima igrača više, jer je Fransis dobio drugi žuti karton u razmaku od samo sedam minuta. 

18.16 – GOOOL! Partizan u 53. minutu stiže do izjednačenja, strelac je Marko Janković.

18.10 – Nastavljen je meč.

17.55 – Dve navijačke grupe sukobile su se uoči utakmice Partizana i Radnika u Superligi podno zapadne tribine stadiona u Humskoj, javlja Tanjug.

Kako pišu beogradski mediji, za sada nije poznato da li su u tuči učestvovali navijači Crvene zvezde i Partizana ili su se pristalice crno-belih međusobno sukobile.

U tuči dve strane korišćene su baklje, ima povređenih, a policija je sprečila još veći incident.

17.50 – Odužilo se prvo poluvreme u Humskoj, Radnik vodi sa 1:0.

Partizan je bolji rival, ali crno-beli nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Čančarevića. Radnik igra dosta grubo, gosti su zaradili već tri žuta kartona, ali očigledno da ta taktika daje rezultata.

17.18 – GOOOL! Radnik od 18. minuta vodi sa 1:0. Možda i prva ozbiljnija akcija gostiju i Nemanja Arsenijević postiže pogodak.

17.00 – Počeo je meč između Partizana i Radnika.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво