Nikolić: Dobri rezultati u senci događaja u vezi sa klubom

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da su dobri rezultati njegovih fudbalera pali u drugi plan zbog izbora u klubu, i da su sada sve misli usmerene ka gostovanju kod Radnika u Surdulici. Šef struke crno-belih govorio je i povređenim igračima, kojih ima više nego bilo kad ove sezone.

Partizan je u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima ostvario osam pobeda, uz jedan remi (u duelu sa sjajno vođenom ekipom Radničkog iz Niša), ali je glavni fokus medija koji direktno prate klub bio na izboru nove uprave, koja je konačno i izabrana u ponedeljak.

"Činjenica je da se nalazimo u dobroj rezultatskoj seriji i činjenica je da je taj rezultat ostao u drugom planu zbog ostalih događanja oko kluba, ali sada su sve misli usmerene na gostovanje u Surdulici, jer ta utakmica na neki način može biti prekretnica za nas i za nastavak šampionata", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Partizan se pobedama vratio tokom sedmice, kada je u osmini finala Kupa Srbije savladao ekipu srpskoligaša, ekipu Žarkova. Crno-beli ne nameravaju da prestanu sa tim ni na jugu Srbije, iako igraju protiv tima koji, u kombinaciji sa možda ne idealnom podlogom za igru, može da bude itekako nezgodan.

"Radnik je u poslednja dva kola zabeležio dve pobede i to je ekipa koja je znala da bude neprijatan protivnik Partizanu, pogotovo u Surdulici. Očekujem da vidim maksimalno angažovan, agresivan, motivisan i borben Partizan, do krajnjih granica svojih mogućnosti, Partizan koji zna šta hoće na terenu, a iznad svega ovoga disciplinovan Partizan i Partizan koji je tim, a ne grupa pojedinaca", rekao je Nikolić.

Trener je kazao da ekipa ima velikih problema sa povredama.

"Ulazimo u novembar, a živimo, radimo i igramo fudbal u Srbiji u uslovima koji su takvi kakvi jesu i tu pre svega mislim na stanje terena. Imamo četiri distorzije zgloba u prethodnih sedam do 10 dana. To su povrede koje su nastale bez kontakta. Pred današnji trening imamo tri ili četiri znaka pitanja kada je reč o timu koji će početi meč u Surdulici", rekao je Nikolić, koji nije želeo da otkrije ko će dobiti priliku na desnom beku umesto Miroslava Vulićevića – Radin, Bogosavac ili neko treći.

"Oporaviće se svi ti igrači. Možda će neki koji do sada nisu igrali dobiti veću šansu i oni imaju puno poverenje i mene i svih u klubu", rekao je Nikolić.

Trener Partizana je govorio i o Urošu Đurđeviću, kapitenu mlade reprezentacije Srbije, koji je protiv Nišlija odigrao verovatno i najslabiji meč otkako je stigao u Humsku, usput promašivši šansu meča.

"On dolazi iz specifične situacije – nije prošao pripreme, dugo nije igrao u kontinuitetu. Ima sjajna dva meseca iza sebe u Partizanu. Svako ko ovo analizira shvata da je pad morao da dođe. Odmorio se i osvežio tokom nedelje i očekujem od njega jednu kvalitetnu partiju u Surdulici. On je svakako fudbaler koji uvek daje celog sebe ekipi", zaključio je Nikolić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво