Zvezda pobedila Čukarički, Mladost bolja od Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički sa 3:1 (0:0) u meču 12. kola Superlige Srbije. Ovom pobedom crveno-beli su ostali usamljeni na vrhu tabele. U poslednjem meču kola Mladost je savladala Vojvodinu sa 2:0.

Zvezda je povela autogolom Lukasa Pjasentina u 57. minutu, a isti igrač je izjednačio u 83. lepim pogotkom iz slobodnog udarca. Pobedu domaćinu doneli su Predrag Sikimić u 85. i Ugo Vijeira u nadoknadi vremena.

Crveno-beli sada imaju 31 bod i ostaće prvi na prvenstvenoj tabeli i posle 12. kola. Čukarički je poslednji sa sedam.

Utakmica, koja je igrana pred oko pet hiljada ljudi na stadionu "Rajko Mitić" po lošem vremenu, sve do prvog gola je prošla bez velikih šansi.

Fudbaleri Zvezde su uglavnom pokušavali iz daljine, ali bezuspešno, dok je Čukarički jedinu priliku imao u 13. minutu, kada je Marko Docić iz kornera pogodio stativu.
Pjasentin se nije dobro snašao u 57. minutu, a lopta se posle dodavanja Gelora Kange odbila o njegovu nogu i prevarila golmana Čukaričkog Nikolu Petrića.

Crveno-beli su posle vodećeg gola imali nekoliko dobrih kontranapada, koji su se neuspešno završavali, što je Čukarički iskoristio i izjednačio golom Pjasentina iz slobodnog udarca sa 30 metara.

Zvezda je ipak uspela da osvoji tri boda, golom Sikimića, koji se odlično snašao i udarcem glavom savladao Petrića, posle centaršuta Dušana Anđelkovića iz kornera. Konačan rezultat postavio je Vijeira posle nove asistencije Anđekovića.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Spartaku u Subotici, dok će Čukarički na Banovom brdu dočekati ekipu Metalca.

Fudbaleri Mladosti savladali su u Lučanima ekipu Vojvodine sa 2:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije.

Strelci za domaći tim bili su Radoš Protić u 5. i Saša Jovanović u 65. minutu.

Novosađani su posle kiksa u Lučanima ostali ne pet bodova minusa u odnosu na lidera Crvenu zvezdu.

Sa druge strane, Mladost je ostvarila značajnu pobedu u borbi za gornji dom tabele i plej-ofu, pa je sada sigurna na šestoj poziciji. 

Tok mečeva:

18.55 - Kraj meča. Mladost - Vojvodina 2:0 (1:0).

17.50 - Poluvreme. Mladost vodi protiv Vojvodine sa 1:0.

17.00 - Počeo je poslednji meč kola igraju  Mladost i Vojvodina.

16.58 - Kraj meča. Crvena zvezda  - Čukarički 3:1 (0:0).

16.57 - GOOOL! Zvezda vodi sa 3:1. Anđelković pronalazi Vijeiru koji zatresa mrežu Petrića.

16.50 - GOOOL! Zvezda ponovo vodi - 2:1. Strelac je Sikimić u 85. minutu. Korner je izveo Anđelković, lopta "pogađa" u gavu Sikimića i završava u mreži. 

16.47 - GOOOL! Čukarički stiže do izjednačenja 1:1. Strelac je Pjasentin u 83. minutu. Fantastičan gol iz slobodnog udarca, pravi projektil uputio je Pjasentin i savladao Manojlovića.

16.22 - GOOOL! Zvezda vodi sa 1:0. Autogol Pjasentina u 58. minutu. Greška Docića na sredini terena, lopta dolazi do Ruiza koji je prosleđuje do Kange, ovaj ulazi u šesnaesterca, pokušava da ubaci loptu sredinu ona se odbija od Đurića, a potom i od Pjasentina i završava u mreži Petrića. 

16.09 - Počelo je drugo poluvreme ... 

15.51 - Poluvreme, Crvenazvezda - Čukarički 0:0. Prvi deo igre protekao je u dominaciji crveno-belih. Zvezda je napadala stvarala šanse, ipak bez izglednih prilika za gol. Čukarički je pre svega branio svoj gol, i vrebao svoje šanse iz kontre i polukontre. Vredan isticanja jedino je šut Kange iz slobodnog udarca u 29. minutu, ipak Petrić je bio na visini zadatka i uspeo je da izbaci loptu u korner.  

15.00 - Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić ...

14.55 - Sastavi timova:

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Luković, Anđelković, Donald, Poletanović, Mouče, Kanga, Ruiz, Sikimić.

Čukarički: Petrić, Bulatović, Pjasentin, Živković, E. Mašović, Lagator, Docić, Regan, Kajević, Srnić, Jevtić.

Glavni sudija: Nenad Đokić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво