Krčmarević: Tek prvi korak, teško bez pomoći A tima

Selektor mlade reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević rekao je da pobeda nad Danskom predstavlja samo prvi korak ka Evropskom prvenstvu 2009. jer neće moći da računa na dvojicu važnih igrača u revanšu.

Srbija je u prvom meču baraža za EP u Alborgu pobedila Dansku sa 1:0, a u revanšu zbog žutih kartona neće moći da računa na levog beka Nikolu Petkovića i napadača Filipa Đorđevića.

"Ovo je samo prvo poluvreme, ne znači da smo prošli, pogotovo kad se zna da zbog kartona u revanšu neće biti Petkovića i Dorđevića. Na levom beku nemamo rešenje i sad sve zavisi od dobre volje ljudi iz A selekcije", rekao je Krčmarević.

Selektor mladog tima Srbije rekao je da je njegova ekipa u prvom poluvremenu utakmice u Alborgu nije bila na očekivenom nivou.

"Imao sam ideju da kontrolišemo igru sa tri 'vezna' igrača Gulanom, Petrovićem i Smiljanićem. Nismo uspeli u tome i zato su bekovi dugim loptama pokušavali da pronađu Đorđevića. Istovremeno, Danci su nam opasno pretili sa leve strane", objasnio je on.

Prema Krčmarevićevim rečima, "orlići" su u drugom poluvremeno potpuno promenili igru, što im je donelo pobedu.

"Na poluvremenu smo pričali o tome šta ne valja. Izašli smo na teren i odigrali kako treba. Pronašli smo pas igru, preuzeli kontrolu, a Danska nije imala nijednu šansu. Rezultat takve igre je i pobedonosni gol Đorđevića", zaključio je Krčmarević.

Selektor A tima Srbije za meč sa Litvanijom pozvao je Ivana Obradovića, Zorana Tošića, Stefana Babovića i Gojka Kačara, koji su ranije igrali za mladu reprezentaciju. Babović i Kačar su "otpali" sa spiska zbog povreda.

Revanš utakmica između Srbije i Danske igra se u sredu 15. oktobra na stadionu Partizana od 18 sati.

Evropsko prvenstvo igra se sledeće godine u Švedskoj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво