Читај ми!

Partizan slavio u Subotici

Spartak - Partizan 0:1 (0:0). Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u Subotici protiv čvrste ekipe Spartaka. Nakon teške pobede u Holandiji crno-beli su zabeležili i trijumf u domaćem prvenstvu i pokazali da su izašli iz krize. Drulović: "Zasluženo smo pobedili, značajna pobeda!"

Povratak Andrije Živkovića i Brašanca uneo je dodatnu sigurnost u redove crno-belih. Andrija je fantastičnim golom iz slobodnog udarca, u 51. minutu, doneo važnu pobedu ekipi. Nakon teškog meča i pobede u četvrtak protiv AZ Alkmara, Partizan je uspeo da pronađe dodatnu energiju i savlada čvrstu ekipu Spartaka.

U ne previše interesantnoj utakmici na teškom terenu u Subotici, Partizan je uspeo da zabeleži važan trijumf koji im vraća samopozdanje.

Aktuelni šampion Srbije možda je mogao ubedljivije da pobedi, ali se golman Spartaka Budimir Janošević istakao posle pokušaja Živkovića, Marka Jevtovića i Valerija Božinova, dok na drugoj strani domaći sastav nije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Ekipa Ljubinka Drulovića iza sebe je ostavila seriju loših rezultata i posle pobeda nad Novim Pazarom, a posebno u Alkmaru protiv AZ u Ligi Evrope, nagovestila znatno bolja izdanja u nastavku sezone.

Rezultati i strelci 19. kola Superlige:
Spartak - Partizan 0:1 (Živković 51)

Subota:
Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (Popović autogol 86, Vijeira 90+4)
Borac - Radnik 4:2 (Vujaklija 2, Knežević 73, 82, 88. - Stojanović 6, Arsić 75)
OFK Beograd - Čukarički 0:3 (Mirosavljević 18, Janković 43, Pavlović 52)
Rad - Javor 1:1 (Veselinović 7. - Dražić 37)
Novi Pazar - Jagodina (odloženo zbog snega)
Vojvodina - Mladost 3:0 (Babić 18, Ivanić 51, Stanisavljević 83)

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Čukarički 35, Borac 34, Partizan 32, Radnički Niš 31, Vojvodina 28, Javor 27, Mladost Lučani 24, Voždovac 22, Radnik 21, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, Metalac 18, Jagodina 15, Rad 15, Spartak 9 (-4).

Drulović: Zasluženo smo pobedili, značajna pobeda

"Izuzetno značajna pobeda. Znali smo da nas čeka veoma zahteva utakmica na tradicionalno neugodnom terenu. Nije lako vratiti ekipu posle teškog meča u Ligi Evrope, pre svega na fizičkom planu, ali moram da čestitam igračima - pokazali su zašto su šampioni Srbije i zašto ovako dobro igraju u Ligi Evrope", rekao je Drulović novinarima posle utakmice.

"Da su me pre utakmice pitali da li bih bio zadovoljan minimalnom pobedom, naravno da bih. Želim da nastavimo ovim putem pobeda", dodao je on. Drulović je posebno nahvalio igru u odbrani svojih fudbalera.

"Nismo više ekipa koja prima veliki broj golova, a Partizan i ne bi smeo, barem ne u domaćem prvenstvu, da toliko puta kapitulira. Momci dobro rade i vraća nam se. U ovom trenutku igramo kvalitetno, disciplinovano, vratio nam se i Darko Brašanac posle mesec dana pauze, (Andrija) Živković takođe", kazao je Drulović.

Trener Spartaka Andrej Černišov kazao je da pobedu crno-belima doneo individualni kvalitet.

"Znali smo da igramo sa veoma dobrom ekipom, sa mnogo dobrih individualaca. Želeli
smo da im se suportostavimo jednom disciplinovanom igrom i željom. Svi igrači su dali sve od sebe, ali osim truda i želje postoji i taj individualni kvalitet, a Partizanov gol je posledica baš toga", rekao je Černišov.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво