Belgija gradi sedam stadiona za SP 2018.

Belgija, koja će zajedno sa Holandijom početkom iduće godine podneti zajedničku kandidaturu za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, planira izgradnju sedam novih stadiona, od kojih će čak pet imati kapacitet od 40.000 sedišta.

"Avion je uzleteo i sada ga ne možemo više zadržati", bio je slikovit predsednik belgijske Fudbalske federacije Alan Kurtua.

Prvi čovek belgijskog fudbala napomenuo je da je izgradnja stadiona "najvažniji deo kandidature".

"Glavni cilj nam je da stadioni budu završeni do 2016. godine ", rekao je Kurtua.

Stadioni će biti izgrađeni u sledećim gradovima: Briselu, Antverpenu, Brižu, Liježu, Šarlroi, Gentu i Genku. Pored stadiona, Belgija planira da izgradi 16 terena za treninge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво