Murinjo:Razmišljao sam o poslu selektora Engleske

Trener italijanskog fudbalskog šampiona Intera Žoze Morinjo rekao je da je bio u iskušenju da preuzme reprezentaciju Engleske, preneo je britanski "Skaj".

Bivši trener Čelsija bio je jedan od najvećih kandidata za mesto selektora reprezentacije Engleske, nakon što je Stiv Meklaren otpušten, jer nije uspeo da odvede ekipu na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Murinjo je priznao da, uprkos tome što je razmišljao o mogućem selektorskom poslu, nije želeo na to da se odluči, jer je želeo da trenerski posao obavlja svakodnevno, što nije slučaj sa obavezama u vođenju reprezentacije.

Portugalac je pre početka sezone preuzeo milanski Inter.

"U određenom trenutku razmišljao sam o tome da postanem selektor Engleske, i to iz dva razloga. Prvi je zbog toga što sam zaljubljen u fudbal u toj zemlji, ali i u Englesku, jer sam tamo bio srećan, a drugi razlog je taj što je veliki prestiž biti selektor te reprezentacije", rekao je Murinjo.

Portugalski trener je objasnio zbog čega je, ipak, preuzeo Inter.

"Imam želju za svakodnevnim radom, želim da budem svakodnevno sa ekipom, da igramo utakmice jednom nedeljno, ako je moguće i više od toga. To je moj život - to je život kakav želim da vodim", rekao je.

Murinjo je naglasio da je iz istog razloga odbio trenerski posao u reprezentaciji Portugala.

"Oduvek sam planirao da mi selektorski posao u Portugalu bude jedan od poslednjih u karijeri, ali ljudi iz Saveza su pokušali da me nagovore da to uradim mnogo ranije. Ponekad morate da promenite zacrtane planove, ali oni su razumeli da ja to sada ne mogu da učinim", rekao je.

Trener italijanskog šampiona rekao je da ga trenutno posao selektora ne motiviše i dodao da uživa u svom poslu u Italiji.

"Trenutno mi više odgovara posao u klubu, i uživam u tome. Posao selektora nije posao koji će me preterano motivisati, to su potpuno dva različita posla", rekao je Portugalac.

Žoze Murinjo je u svojoj karijeri trenirao Benfiku, Leiriju, Porto i Čelsi.

Portugalac je po dve titule šampiona zemlje osvojio sa Portom i Čelsijem, dok je s portugalskom ekipom osvojio i Ligu šampiona i Kup UEFA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво