Читај ми!

Matić: Teško ćemo do Evropskog prvenstva

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je u subotu uveče posle poraza od Danske da će se nacionalna fudbalska selekcija teško plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Mislim da su nam šanse minimalne posle poraza... Ipak, ukoliko pobedimo sve tri do kraja verovatno postoji neka šansa, ali teško", rekao je Matić novinarima u Kopenhagenu.

Srbija je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 0:2 u utakmici petog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Drugo poluvreme smo odigrali veoma dobro, samo je falio gol. Imali smo šanse, ali nismo imali dovoljno iskustva. Prvo poluvreme je bilo loše, ušli smo sa malo samopouzdanja i nismo igrali kako smo se dogovorili. Raduje me reakcija svih, pogotovo mladih igrača, u drugom poluvremenu, kada smo osetili da smo bolji na terenu i igrali kao velike ekipe, sa dosta poseda i dosta šansi", rekao je Matić.

"Izuzetno mi je krivo posle ovog poraza... Mislim da smo zaslužili makar bod", dodao je on.

Reprezentacija Srbije posle pet odigranih utakmica ima samo jedan bod i zauzima, pretposlednje četvrto mesto sa minimalnim šansama da izbori plasman na kontinentalni šampionat.

Napadač Aleksandar Mitrović rekao je da je Srbija zasluženo poražena i dodao da se ne smeju tražiti opravdanja zbog neuspeha.

"Teška utakmica, na kojoj smo mogli i morali bolje da odigramo... Kao i uvek na kraju se žalimo, nalazimo razloge, ali to ne smemo da radimo. Sami smo krivi. Sada treba svi da stanemo, da se pogledamo u oči i da vidimo šta i kako dalje. Ne možemo da se vratimo nazad", rekao je Mitrović.

"Trebalo bi da iskoristimo svako sledeće okupljanje da se što bolje upoznamo, da se uigravamo i upoznamo selektora na što bolji način", dodao je Mitrović. On je ocenio da Srbija veoma loše ulazi u kvlafikacione mečeve.

"Loše smo otvorili utakmicu... Mi kao da uvek čekamo protivnik da povede, pa da onda imamo loptu u našem posedu, da držimo loptu i igramo, ali nije uopšte lako nametnuti svoju igru i neke dogovore ispoštovati kada se igra protiv selekcije kao što je Danska", rekao je Mitrović.

Levi bek reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov izjavio da je krivica za neuspeh na fudbalerima, a ne selektorova.

"Mislim da ovom selektoru treba da se pruži prilika da napravi dobar sistem, a ne da pravi koncepte od danas za sutra. Krivica je u nama igračima, jer nije moguće da promenimo pet trenera i da niko od njih ne valja", rekao je Kolarov.

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu za EP igrati na domaćem terenu 4. septembra protiv Jermenije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво