Читај ми!

Grabar Kitarović o kukastom krstu na Poljudu

Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjak splitskog stadiona Poljud, koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima, koji žele da joj učine nažao, prenela je agencija Hina.

Kukasti krst, poznat i kao svastika, zloglasni simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiona Poljud, a postao je uočljiv pred kraj prvog poluvremena utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koja je završena remijem – 1:1.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", saopštila je Kancelarija predsednice Grabar Kitarović.

Kako je istaknuto, "Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima, kojima je cilj da ocrne ne samo hrvatski fudbal nego i hrvatsku državu".

Grabar Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

"Tražim brzu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinilaca", navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija je objavila da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile kukasti krst.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво