Читај ми!

Pobeda "zmajeva", remi u Splitu

Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su u Zenici reprezentaciju Izraela sa 3:1. Na praznom Poljudu, Hrvatska i Italija igrale bez pobednika - 1:1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je u Zenici Izrael sa 3:1, u utakmici šestog kola Grupe B u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i ostala u igri za plasman na to takmičenje.

Dvostruki strelac na stadionu Bilino polje bio je Edin Višća, koji je postigao golove u 42. i 75. minutu. Gol za domaće postigao je i Edin Džeko iz jedanaesterca, u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Jedini pogdak za Izrael postigao je Tal Ben Haim u 41. minutu.

Bosna sada ima osam bodova na petom mestu na tabeli, a Izrael je treći sa devet bodova.

Fudbaleri Hrvatske i Italije odigrali su u Splitu nerešeno 1:1, u utakmici šestog kola Grupe H. Na praznom stadionu Poljud domaći su poveli u 11. minutu golom Marija Mandžukića, a bod "azurima" doneo je Antonio Kandreva u 36. minutu iz jedanaesterca.

Iako je Poljud bio prazan, nije moglo da prođe bez incidenata, pošto je na samom terenu, bar se tako čini, bio iscrtan kukasti krst.

Hrvatska je prva na tabeli sa 14 bodova, a Italija na drugom mestu ima dva manje.

Fudbaleri Velsa pobedili su u Kardifu Belgiju sa 1:0, u utakmici šestog kola Grupe B i preuzeli prvo mesto na tabeli. Jedini gol na utakmici postigao je Garet Bejl u 25. minutu.

Vels sada na prvom mestu ima 14 bodova, tri više od Belgije.

Fudbaleri Islanda pobedili su u Rejkjaviku Češku sa 2:1 i zadržali prvo mesto u Grupi A, dok je Holandija pobedila u Rigi Letoniju sa 2:0, preuzela treće mesto na tabeli Grupe A i ostala u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Norveška i Azerbejdžan odigrali su bez golova, Kipar je na gostovanju pobedio Andoru sa 3:1, Bugarska takođe kao gost Maltu sa 1:0, a Turska je kao gost pobedila Kazahstan sa 1:0.

Ovako su protekli mečevi u Splitu i Zenici:

22.41 - Završeno i u Zenici, Bosna i Hercegovina - Izrael 3:1.

22.40 - Završen meč u Splitu, Hrvatska - Italija 1:1.

21.35 - Poluvreme i u Zenici, BiH - Izrael 2:1.

Gosti su poveli golom Ben Haima, ali "zmajevi" u finišu prvog poluvremena stižu do preokreta, golovima Višće i Džeka sa bele tačke.

21.33 - Poluvreme u Splitu, Hrvatska - Italija 1:1.

Domaći su poveli golom Mandžukića, izjednačio Kandreva sa bele tačke. "Vatreni" su mogli i da vode, ali je Bufon u sedmom minutu odbranio penal Mandžukiću.

20.45 - Počeo meč u Splitu, posle 30-ak sekundi i susret u Zenici.

20.35 - Splitski Poljud sablasno prazan pred meč između Hrvatske i Italije, ali "vatreni" podršku dobijaju iz vazduha...

20.20 - Navijači BiH uzvicima "Palestina, Palestina" dočekuju meč protiv Izraela...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво