Читај ми!

Nikolić: Nastavljamo borbu za titulu

Crno-beli nastavljaju trku sa crveno-belima. Predstoji im meč protiv uvek neugodnih Jagodinaca. Obema ekipama odgovara samo pobeda, Partizanu u borbi za titulu, a Jagodini za izlazak u Evropu. Meč na stadionu Partizana igra se u četvrtak od 18 časova. Partizan otvorio biblioteku u "Teleoptiku".

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegov tim sutra protiv Jagodine u 24. kolu Superlige nastavlja borbu za odbranu titule - protivnik je odličan, ali su crno-beli spremni.

"Sutra nastavljamo borbu za odbranu šampionske titule. Očekuje nas teška utakmica protiv odličnog protivnika... Mi smo na poslednjoj utakmici vratili dobru i tačnu igru i... držanje protivnika daleko od gola. Atmosfera u timu je dobra i spremni smo za nove izazove jer se u narednih 10 dana mnogo toga rešava", rekao je Nikolić novinarima u Sportskom centru "Teleoptik".

Jagodina je prošlogodišnji osvajač Kupa Srbije, a ove godine plasirala se u finale tog takmičenja.

"Jagodina je u odličnoj formi, može se reći da su oni redovni učesnici evropskih takmičenja... Dugo su na okupu i veoma su iskusan tim. Najveći kvalitet u igri su im prekidi, slobodni udarci i korneri, a naš zadatak je da taj broj prekida smanjimo na minimum", rekao je Nikolić.

Strateg crno-belih neće moći da računa na Darka Brašanca zbog kartona, a na Danka Lazovića i golmana Milana Lukača zbog povreda.

"To su dve mehaničke povrede, manjeg intenziteta, i trebalo bi da budu spremi za utakmicu u Kruševcu. Nije lako sastavljati novi tim za svaku utakmicu, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača u koje imam apsolutno poverenje", rekao je trener Partizana.

Aktuelni šestostruki uzastopni prvak Srbije trenutno je drugi na tabeli, sa tri boda manje od lidera Crvene zvezde. "Večiti derbi" tek predstoji.

"Očekuje nas neizvesna završnica prvenstva. Ostalo je još sedam utakmica do kraja, 21 bod je u igri, a samo je tri boda razlike. Očekuje nas i duel sa Crvenom zvezdom, a pritom i jednu i drugu ekipu očekuju teški mečevi. Nije lako, ali smo se adaptirali na situaciju", rekao je Nikolić.

Trener Partizana je naglasio da se ne plaši novih kartona, rekavši da nema privilegiju da odmara igrače.

"Nemam tu privilegiju da možemo bilo koga da odmaramo. Naravno da se ne plašimo kartona, jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Imamo dobre sudije koji kvalitetno rade kada nisu pod pritiskom, a kada jesu onda se jasno vidi ko se kako nosi s tim", kazao je Nikolić.

Utakmica se igra u četvrtak od 18 časova na stadionu Partizana.

Partizan otvorio biblioteku u "Teleoptiku"

Fudbalski klub Partizan otvorio je u Sportskom centru 'Teleoptik' biblioteku.

"Partizan je 2013. godine pokrenuo akciju približavanja sporta i kulture. Predstavnici Partizana su posećivali bioskope, pozorišta, izložbe... tako da smo sada otvorili biblioteku u 'Teleoptiku' ne bi li fudbaleri i stručni štab mogli da upotpune ovde svoje vreme...", rekla je novinarima direktorka markentiga Partizana Snežana Filipović.

Biblioteka u "Zemunelu" je otvorena u saradnji sa izdavačkom kućom "Laguna", koja je i donirala pedesetak naslova.

"Čast mi je što prisustvujem otvaranju biblioteke. To je plemenita akcija koja zavređuje da bude obeležena. Smatram da duh treba stalno oplemenjivati, a to će doprineti i da sportisti budu bolji na svim poljima", rekao je pisac Goran Skrobonja.

Književnik Pavle Zelić istakao je da otvaranje biblioteke u Teleoptiku treba da bude dobar primer deci.

"Ovo je neverovatan primer deci kojima su sportisti uzor. Ova akcija se zalaže da se bave sportom, ali i da čitaju i unapređuju svoje znanje. Iskreno se nadam da će se biblioteka proširiti", dodao je Zelić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво