U nedelju žreb za šesnaestinu finala Lav kupa

Žreb za šesnaestinu finala Lav kupa Srbije održaće se u nedelju, 7. septembra na Sajmu fudbala u Beogradu, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Poslednje tri ekipe koje su ušle u završnicu kupa su Partizan iz Kosovske Mitrovice, Sinđelić iz Niša i Big Bul iz Bačinaca. U završnici regionalnih takmičenja Partizan je pobedio kraljevačku Slogu (penalima 5:4), Sinđelić je bio uspešniji od Radničkog iz Pirota (1:0), dok je Big Bul savladao Srem iz Jakova (3:1).

Učesnici šesnaestine finala na žrebu će biti podeljene u dva šešira sa po 16 timova, a nosioci će biti članovi Superlige iz sezone 2007/08, kao i četiri prvoplasirana kluba iz Prve Lige Srbija. Oni u ovoj fazi takmičenja neće moći da se sastanu međusobno.

U prvom šeširu će biti Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, OFK Beograd, Borac (Čačak), Napredak, Čukarički, Mladost (Lučani), Hajduk (Kula), Smederevo, Banat, Bežanija, Rad, Jagodina, BSK (Borča) i Javor Habitfarm.

U drugom šeširu će se naći Voždovac, Metalac (G. Milanovac), Srem (S. Mitrovica), Mladost (Apatin), ČSK, Novi Sad, Sevojno, Novi Pazar, Hajduk (Beograd), Radnički (Niš), Vlasina, Zemun, Mladenovac, Big Bul, Sinđelić (Niš), Partizan (KM).

Dueli šesnaestine finala Kupa Srbije biće odigrane 24. septembra, a klubovi koji ne igraju u Superligi i Ppvoj ligi biće domaćini u prvim utakmicama. To su Radnički (Niš), Vlasina, Zemun, Mladenovac, Big Bul, Sinđelić (Niš) i Partizan (KM).

Do kraja godine na programu su još utakmice osmine finala, koje su predviđene za 12.novembar.  U šesnaestini finala igra se jedna utakmica, a u slučaju da posle 90 minuta nema pobednika, odmah se izvode jedanaesterci.

Titulu osvajača Lav kupa Srbije braniće Partizan, koji je prošle godinu u finalu savladao ekipu Zemuna sa 3:0.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво