"Večiti": Derbi ispod očekivanja!

Treneri Crvene zvezde i Partizana složili se da je 145. "večiti derbi" bio ispod očekivanja. Stojanović: Najvažnija su tri osvojena boda. Rašović: Šokirao nas je autogol.

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da mu je pobeda u 145. večitom derbiju mnogo važnija od činjenice da njegova ekipa, kao ni Partizan, nije pružila igru na nivou dva najbolja srpska kluba.

"Strpljivo smo čekali priliku, protivnik nam je to omogućio. Kad se to desilo, čuvali smo prednost i vrebali novu šansu. Možda smo mogli čak i bolje. Branili smo se disciplinovano i odgovorno i na našu sreću, osvojili tri boda", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare posle meča.

Crveno-beli su slavili protiv Partizana autogolom iskusnog Milana Obradovića u 19. minutu.

"Nije bila baš neka utakmica, što se tiče nekih elemenata koji krase igru i dovode publiku na stadion. Važnost utakmice, pogotovo za nas, vodila je meč na jedini način na koji smo mogli da pobedimo. Bilo je i mečeva kad smo dobro igrali, pa nije bilo ništa. Nije ovo bilo na nivou dve najbolje srpske ekipe", istakao je slovenački stručnjak.

Stojanović nije želeo ponovo da priča o svom mogućem odlasku sa klupe Zvezde.

"Od početka šampionata bijemo bitku sa greškama u poslednjoj liniji. Izgubili smo dosta bodova, kao što se to desilo Partizanu danas. Večeras nam je zadnja linija delovala kompaktnije", zaključio je trener Zvezde.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegov tim igrao loše i da je ekipu "šokirao" autogol.

"Nije lako da se ovako izgubi, utakmica je bila izjednačena. Šokantno je delovao taj gol na nas. U drugom poluvremenu smo imali inicijativu, ali nažalost nismo uspeli", pokušao je Rašović da objasni uzroke poraza.

On se složio da večiti derbi nije opravdao očekivanja i epitet najbolje srpske fudbalske utakmice.

"Svakako da bi derbi trebalo da bude bolji i drugačiji. Nismo bili pravi tim, bili smo rastrzani i nervozni. Nismo uspeli da se povežemo u dođemo do igre. To je imalo uticaja na rezultat", naveo je on.

Rašović je priznao da je ekipi možda potrebna i "šok-terapija", ali je podsetio da su crno-beli i dalje prvi na tabeli.

Ni jedan ni drugi trener nisu želeli da komentarišu incident na južnoj tribini, koju su navijači Partizana početkom drugog poluvremena zapalili na više mesta.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво