Читај ми!

Voždovac u eliti

Odbor za hitna potanja FSS-a odlučio je da upražnjeno mesto u Superligi, nakon odustajanja Hajduka iz Kule, zauzme Voždovac iz Beograda. U procesu donošenja odluke članovi ovog tela pridržavali su se svih značajnih akata FSS.

Na sednici Odbora za hitna pitanja analizirana je situacija nastala odlukom članova Skupštine FK Hajduk iz Kule o gašenju kluba i samim tim njihovom napuštanju takmičenja u Superligi. Odluka o popuni upražnjenog mesta u Superligi donesena je na sednici Izvršnog odbora, što je u skladu sa Statutom naše organizacije. Članovi Izvršnog odbora FS Srbije na današnjoj sednici su odlučili da mesto Hajduka iz Kule zauzme FK Voždovac iz Beograda. U procesu donošenja odluke članovi ovog tela pridržavali su se svih značajnih akata i propisa i to: Propozicijama o takmičenju Super lige, Odlukama o sistemu stalnih takmičenja i Pravilnikom FSS o licenciranju.

Suštinski, članovi Izvršnog odbora u procesu donošenja odluke rukovodili su se sportskim, infrastrukturnim i finansijskim kriterijumima. Po sportskim, uvažena je činjenica da je Voždovac u prošloj sezoni 2012/13. zauzeo treće mesto na završnoj tabeli Prve lige, odmah iza klubova koji su direktno poslati superligaši - FK Napredak i FK Čukarički. U obzir je uzeta i činjenica da Voždovčani imaju nov i potpuno savremen stadion, kao i da klub finansijski uspešno posluje. Zbog svega pomenutog, Voždovac je dobio prednost u odnosu na ostale predloge.

Pored toga, primenjeni su i kriterijumi po odlučivanju o istom pitanju iz 2011. godine. Tada je FK Novi Pazar, kao trećeplasirani u Prvoj ligi Srbije, zauzeo upražnjeno mesto FK BASK, koji je odustao od takmičenja.

Usledilo je i odlučivanje o imenu kluba koji će popuniti upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije, nastalo prelaskom Voždovca u elitu. Na bazi pomenutih principa iz 2011. godine (FK Kolubara ostala u prvoligaškom društvu), kao i činjenice da je nemoguće u kratkom vremenskom roku održati baraž mečeve između četiri drugoplasirane ekipe iz četiri grupe Srpske lige, odlučeno je da mesto u Prvoj ligi popuni FK Teleoptik, ekipa koja je prethodnu sezonu u ovom takmičarskom rangu završila kao prva ispod crte ispadanja.

Na sednicama oba tela analiziran je i učinak Omladinske reprezentacije Srbije, koja je na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Litvaniji osvojila prvo mesto i šampionsko zvanje. Najpre, još jednom je odato priznanje selektoru Ljubinku Druloviću i igračima na igri, ponašanju i ostvarenom istorisjki vrednom rezultatu. Na osnovu toga, donesena je odluka i o nagrađivanju "zlatnih omladinaca".

Članovima značajnih tela predstavljeno je i sve urađeno na aspektu usvajanja Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama za period 2013 -2018. godine i niz zadataka iz Akcionog plana, a koji su usvojeni od strane Vlade Republike Srbije. Ova akta sadrže rokove i zadatke za sve članove fudbalske porodice, a počeće se sa dobijanjem upotrebnih dozvola za sve stadione Superlige.

Bilo je reči i o Pravilniku za licenciranje klubova za takmičenje u Superligi. Usvojen je zahtev od strane nadležnih da se svi rokovi izjednače sa adekvatnim Pravilnikom Uefe o licenciranju, što znači da će 25. maja svake godine, odmah po završetku sezona, biti poznato koji klubovi imaju licencu za takmičenje u onoj koja sledi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво