Jokanović: U Istanbul idemo po plasman u Ligu šampiona

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da veruje da će njegov tim eliminisati turski Fenerbahče u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i izboriti plasman u najkvalitetnije evropsko takmičenje.

"Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri, a i u karijerama većine igrača. Zbog toga, naša očekivanja ne smeju da budu ništa drugo osim prolaza u Ligu šampiona. Početak našeg prvenstva i prvi meč sa Turcima daje mi za pravo da verujem u to", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare.

U prvom meču u Beogradu srpski i turski šampion odigrali su 2:2, ali je Jokanoviću tada nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca, koji su bili na Olimpijskim igrama ili suspendovani zbog žutih kartona. 

"Nemamo probleme koje smo imali pred prvi meč i najverovatnije ćemo u Istanbulu izaći u drugačijem sastavu. Nadam se da nas je Aragones u prvom meču do kraja 'pročitao', a od svojih momaka očekujem da daju bar 100 posto mogućnosti", istakao je trener Partizana. Jokanović je dodao da je cilj Partizana da odigra inteligentnu utakmicu protiv favorizovanog Fenerbahčea. "To znači da napadamo kad treba i kako treba i da se branimo na pravi način kada dođemo u tu situaciju. Nije nam plan da ih 'stisnemo' u njihov kazneni prostor od prvog do 90. minuta, ali ćemo ih napasti kad god nam se ukaže prilika", rekao je Jokanović.

Šef stručnog štaba Partizana dodao je da će se u tim na meču u Istanbulu najverovatnije vratiti Brazilac Antonelo Žuka, a velike šanse da izađe na teren ima Milovan Sikimić. U timu sigurno neće biti nedovoljno oporavljenog Tunišanina Kamela Zajema.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević rekao je da crno-beli u Istanbul putuju sa mnogo optimizma, iako je turski tim favorit.

"Idemo tamo puni optimizma. Mada smo svesni da je Fenerbahče na domaćem terenu mnogo nezgodniji nego u gostima. Ipak, pobede na startu naseg prvenstva ulivaju nam opptimizam da možemo da napravimo podvig i uđemo u Ligu šampiona", izjavio je Đorđević. Đorđević je naveo da Partizan u Istanbulu mora da odigra kao u prvom poluvremenu meča u Beogradu.

Fudbaleri Partizana u utorak ujutro putuju u Istanbul, gde će uveče imati trening na stadionu Fenerbahčea. Utakmica između turskog i srpskog šampiona igra se u sredu od 20 sati po srednjeevropskom vremenu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво