Spasite Omladinski stadion

Omladinski stadion je u vlasništvu grada Beograda koji od izgradnje stadiona 1957. godine nije uložio značajnija sredstva u održavanje ovog sportskog zdanja. Dom fudbalera OFK Beograda nalazi se u alarmantnom stanju, tri najveće tribine zatvorene su za gledaoce, i sasvim je jasno da bi sve osim temeljnog renoviranja kultnog beogradskog sportskog objekta moglo imati nesagledive posledice.

Navijači udruženi u organizaciji „Klub prijatelja OFK Beograda 1994" pokrenuli su inicijativu koja za krajnji cilj ima detaljno renoviranje Omladinskog stadiona na Staroj Karaburmi. Za tri nedelje, njihovu akciju je svojim potpisima podržalo oko sedam i po hiljada građana.

Sagrađen na jednom od najvećih beogradskih klizišta, dom fudbalera OFK Beograda iz sezone u sezonu se nalazi u sve gorem stanju, ali čini se da je situacija sada toliko ozbiljna da nešto mora da se preduzme.

U aprilu ove godine, kada je na Omladinskom stadionu gostovala Crvena zvezda, postalo je sasvim jasno da normalno odigravanje utakmica na jednom od najstarijih beogradskih stadiona više nije moguće. Nadležna komisija Fudbalskog saveza označila je stadion kraj Bogoslovije kao najkritičniji u Superligi i zatvorila ga je do daljnjeg.

Međutim, plavo-belima je dozvoljeno da početkom tekuće sezone dočekuju rivale na svom stadionu, ali je za posetioce otvorena samo najmanja, istočna tribina koja prima dve hiljade posetilaca.

Katastrofalno stanje zdanja alarmiralo je navijače Beograda da pokrenu akciju "sačuvajmo Omladinski stadion".

Skupljanjem potpisa navijači apeluju na nadležne da pokrenu temeljnu rekonstrukciju stadiona, po uzoru na neke druge fudbalske cventre u unutrašnjosti Srbije (Niš, Užice, Kruševac, Zaječar, Novi Pazar, Čačak, Jagodina, Kragujevac).

"Prvenstveno kao Beograđani, a potom kao navijači OFK Beograda godinama gledamo kako propadaju tribine stadiona koji osećamo kao našu drugu kuću. Ne možemo da budemo tek puki posmatrači u trenucima kada se stavljaju katanci na tribine jednog od najvećih stadiona u Srbiji. Našim akcijama želimo da ukažemo široj javnosti na ovaj problem i da pokrenemo gradske čelnike da sa upravom OFK/OSD Beograda nađu model da stadion konačno zablista punim sjajem. Ovaj stadion svakodnevno masovno koriste fudbaleri, atletičari, džudisti i rekreativci raznih godišta, te je jasno koliki značaj ovaj objekat ima", naveo je u izjavi dostavljenoj beogradskim medijima Miroslav Milovanović, predstavnik "Kluba prijatelja OFK Beograda 1994".

Potpise prikupljaju na štandovima na teritoriji opštine Palilula i kod hotela Moskva, uz dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Već za nedelju dana akcije, do 3. avgusta, sakupljeno je 5.000 potpisa, a podržali su nas i brojni bivši igrači, kao što su Radiša Ilić, Bojan Šaranov, Vladimir Volkov, Vojislav Stanković, Filip Kasalica, kao i kompetan seniorski tim OFK Beograda... Podršku su nam pružili i navijači nama bratskog Dinama iz Moskve, velikom parolom i pismom", dodao je Milovanović i poručio da se na blogu organizacije lako može pronaći i tekst peticije.

Fudbaleri OFK Beograda loše su počeli novu sezonu, porazom od Donjeg Srema na Karaburmi. U drugom kolu igraće pod Đurđevim brdom protiv Jagodine, a u trećem će ponovo istrčati pred oronule tribine stadiona kraj Bogoslovije, kada na Karaburmu dolazi kulski Hajduk.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво