Klinsman u Bajernu

Prvak nemačke Bundes lige ekipa Bajerna iz Minhena na mesto trenera dovela je proslavljenog nemačkog fudbalera, Jirgena Klinsmana.

Prošle sezone Bajern je na pojačanja potrošio više od 105 miliona dolara, što se funkcionerima kluba isplatilo jer su osvojeni prvenstvo i kup Nemačke. Možda je to i razlog zbog čega Bavarci nisu potrošili ni cent na nove igrače u prelaznom roku.

Najbogatiji nemački klub odlučio je da novac potroši na dobrog fudbalskog stručnjaka, pa je za trenera doveden bivši reprezentativac Jirgen Klinsman.

Klinsman je na klupi Bajerna zamenio Otmara Hicfelda, koji je posle osvojene duple krune, na kraju prošle sezone napustio Bajern i preuzeo reprezentaciju Švajcarske.

Detalji Klinsmanovog ugovora nisu poznati, ali se pretpostavlja da je Bajern potrošio mnogo novca na dovođenje novog trenera.

Klinsman je po dolasku u Bajern osnovao novi visokotehnološki trening centar sa apartmanom za odmor u kojem se nalaze statue Bude, kako bi se na fudbalere prenela pozitivna energija. On je sa sobom doveo i jedanaestočlanočlano osoblje, među kojima su i kuvari i prevodioci.

Bivši nemački reprezentativac je Nemačku doveo do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 2006. godine, ali nikada nije kao trener radio u klubu.

Liga šampiona je imperativ 

Od Klinsmana se očekuje da, pored osvajanja Bundes lige, napravi zapažene rezultate u Ligi šampiona.

Prošle sezone Bajern je stigao do polufinala Kupa UEFA, a eliminisan je od kasnijeg osvajača trofeja Zenita iz Sankt Peterburga.

U pripremnim utakmicama pred početak sezone Bajern je izgubio od Intera i Borusije iz Dortmunda, a u prvom kolu nacionalnog Kupa do pobede od 4:3 nad trećeligašem Erfurtom Bavarci su stigli golom u poslednjim minutima utakmice.

Igrač sredine terena Frenk Riberi zbog povrede članka neće igrati do septembra, dok najbolji napadač Bundes lige iz prošle sezone Luka Toni najverovatnije neće biti spreman za prvu utakmicu u prvenstvu, u petak protiv Hamburga.

Povređeni su i Vili Sanjol i Martin Demikelis, a Miroslav Klose i Lukas Podolski su se ekipi na pripremama priključili sa skoro tri nedelje zakašnjenja zbog produženog odmora.

Generalni menadžer kluba Uli Henes rekao je da je u klubu "pritisak veći nego ikada pre".

"Navijači od nas očekuju da igramo odlično na svakoj utakmici. Veliki je pritisak", rekao je Henes.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво