Читај ми!

Partizan slavio u Gruziji, čeka se Steaua

Dila Gori – Partizan 0:2 (kraj). Fudbaleri beogradskog Partizana u Goriju savladali ekipu Dile u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dile. Naredni rival crno-belima biće bolji iz duela između Steaue i Trenčina, prvi meč rumunski šampion u gostima dobio sa 2:0.

Partizan se pobedonosno vraća iz Gruzije. Srpski šampion je i u drugom meču savladao ekipu Dile, ovoga puta sa 2:0 i mirno čeka rivala u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su još jednom pokazali da su bolji rival od gruzijskog šampiona, to su pokazali na terenu, iskoristili dve prilike, ne dozvolivši protivniku da uopšte razmišlja o eventualnom iznenađenju.

U završnici relativno mirnog prvog poluvremena, Darko Brašanac je iskoristio prodor Petrovića i snažnim udarcem savladao golmana Ševčenka. Igrao se 37. minut meča.

Domaći su pokušali u samoj završnici prvog dela, ali posle dobro izvedenog kornera neprecizan je bio Modebadze.

Dila je u nastavku krenula nešto agresivnije. Uglavnom su Gruzini pokušavali udarcima sa distance, ali ono što je išlo u okvir gola Partizana sigurno je "skidao" Živko Živković, koji je svojim intervencijama ulivao dodatno poverenje ionako čvrstoj odbrani crno-belih.

Na drugoj strani Partizan je stvarao prilike. Veliku šansu je propustio Abubakar u 56. minutu, kada je sam izašao pred Ševčenka, ali je samo osam minuta kasnije Kamerunac bio precizan i rešio pitanje pobednika na meču i plasman u narednu rundu takmičenja.

Partizan je tako bez većih problema preskočio prvu prepreku na putu ka eliti, ali već naredna mogla bi da bude mnogo ozbiljnija.

Naime, Steaua i Trenčin u sredu igraju svoj revanš meč, a rumunski šampion je u prvoj utakmici u Slovačkoj pobedio sa 2:0 i ima lepu priliku da ukrsti koplja sa srpskim šampionom.

Ovako je protekao meč u Goriju:

16.22 – Završen je meč u Goriju, Dila – Partizan 0:2.

16.14 – Crno-beli lagano privode meč kraju, a Milinković u igru ubacuje i Ivana Šaponjića umesto Abubakara Oumarua.

16.07 – U igru ulazi i Saša Ilić, zamenjuje Darka Brašanca.

15.56 – Prva izmena u timu Partizan, umesto Božinova u igri je Nikola Ninković.

15.52 – GOOOOOLLL! Partizan rešava pitanje prolaska u narednu rundu kvalifikacija, Abubakar postiže drugi gol za crno-bele u Goriju.

15.44 – Veliku priliku za crno-bele propušta Abubakar u 56. minutu, kada je sam izašao pred Ševčenka, ali je golman Dile odlično intervenisao.

15.31 – Nastavljen je meč... 

15.16 – Poluvreme, Dila – Partizan 0:1.

15.08 – GOOOOOLLL! Partizan vodi sa 1:0 od 37. minuta, strelac je Darko Brašanac.

Odlično je po levoj strani prošao Petrović, provukao loptu kroz noge Kurcilavi, asistirao do Brašanca, koji je snažnim udarcem savladao Ševčenka.

14.53 – Sredina igre u prvom poluvremenu, i dalje bez golova i izglednijih prilika na obe strane.

14.30 – Počeo je meč u Goriju.

14.25 – Poznati su sastavi timova:

Dila: Ševčenko, Kurcilava, Kvačadze, Bagajev, Navalovski, Gvalija, Papava, Džarija, Iluridze, Modebadze i Martsvaladze.

Partizan: Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, Živković, Oumaru i Božinov.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво