Kaznite Putina, oduzmite Rusiji Mundijal!

Potpredsednik britanske vlade Nik Kleg zatražio je da se Rusiji oduzme organizacija Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, kako bi predsednik Vladimir Putin bio kažnjen za, kako je rekao, "ratoborno ponašanje" u ukrajinskoj krizi.

U intervjuu za Sandej tajms, Kleg se založio i za oštrije sankcije prema Rusiji i ocenio da je "nezamislivo" da Putin dobije priliku da iskoristi najveći fudbalski događaj i ojača svoj položaj.

Klegov predlog je usledio pošto je nekoliko nemačkih poslanika zatražilo da se mesto održavanja Svetskog kupa izmesti iz Rusije zbog njene navodne umešanosti u rušenje malezijskog putničkog aviona iznad Ukrajine, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

"Posle ovog strašnog, strašnog rušenja aviona, od suštinske je važnosti da Evropska unija zauzme čvrst stav prema Vladimiru Putinu", rekao je lider liberalnih demokrata, manje članice britanske vladajuće koalicije.

"Moramo da uvedemo oštrije sankcije, ali moramo i da jasno pokažemo da ne može da očekuje privilegiju da u svetskim poslovima bude u vrhu, a da pri tome nije spreman da deluje po njihovim osnovnim pravilima", rekao je Kleg.

On je ocenio i da je Putin već iskoristio i Zimske olimpijske igre u februaru ove godine u Sočiju, što je bilo u njegovom interesu, i da bi Svetski kup u Rusiji bio od "ogromnog značaja za njega lično".

Rusija odlučno odbacuje učešće u rušenju malezijskog aviona. Svetska fudbalska organizacija (Fifa), koja podržava održavanje sledećeg Svetskog prvenstva u Rusiji, ocenila je u petak da bi to "doprinelo pozitivnim promenama" u toj zemlji.

Predsednik Fife Sep Blater ranije je odbacio zahteve da se mesto održavanja Svetskog prvenstva promeni zbog pripajanja poluostrva Krim Rusiji.

broj komentara 72 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. jul 2014, 10:53) - anonymous [neregistrovani]

Истрага

Da li je moguće

da Zapad neće da sačeka kraj istrage pa onda daje predloge?

Истрага је ѕавршена пре него што је авион полетео

(ponedeljak, 28. jul 2014, 09:38) - Rade anonymous [neregistrovani]

Čudo jedno

Čudo jedno koliku želju imaju ovi evropljani
da unište svoj kontinet uvlačeći se Americi.
Šta očekuju da oni unište Rusiju a da neplate cenu? Svojevremeno 1962-ga i kubanska kriza kada je Amerika instalirala u tursku nuklerani arsenal a rusi zapretili Kubom digla se velika
prašina i iz turske je povučeno naoružanje.
Sada amerikanci preko tupih evropljana hoće na pragu Rusije i preko ruskog naroda u Ukrajini da postave silu i pretnju.I uporno evropski prvaci slepi i gluvi hoće sami sebe da unište.

(ponedeljak, 28. jul 2014, 09:25) - anonymous [neregistrovani]

Kako kazniti Obamu ?

Kako kazniti Obamu, sta njemu oduzeti, on je zapoceo rat u Ukrajini i podrzao etnicko ciscenje Ukrajine i genocid nad Rusima tamo ?

(ponedeljak, 28. jul 2014, 05:59) - anonymous [neregistrovani]

Ratoborni Nik

Neverovatno stasve zapadnim liderima moze pasti na pamet protiv Putina.Sada i sport hoce da politiziraju. Ovaj Nik je samim predlogom dokazao koliko je nizak i nempcan u odnosu na Putina,kome nije ni do kolena.

(ponedeljak, 28. jul 2014, 01:30) - anonymous [neregistrovani]

Treba otvoreno reci!

Ovo je otvorena netrpeljivost prema jednom narodu i jednoj zemlji,koja se nastavlja kroz istoriju i iz generacije na generaciju!!!
Sve zemlje koje su vodece u "napadanju Rusije",opste je poznato, kroz istoriju su vodile ratove protiv Rusije i imale teritorijalne pretenzije ka istoj.
SAD su razlika,samo zbog cinjenice da nisu vojno napadale Rusiju,ali zato jesu neprekidno kroz ostale oblike agresije!Opste je poznato njihovo ogromno interesovanje za "Ruska bogatstva"!?

(ponedeljak, 28. jul 2014, 00:38) - Dijaspora [neregistrovani]

@Isto je to

Apsolutno se slazem.

(nedelja, 27. jul 2014, 23:55) - namcor

Isto je to

Anglosaksonci i Germani su isti narod - Germani, samo dve razlicita plemena. Nesto slicno kao mi i Cesi ili Slovaci. Engleska kraljica je poreklom Nemica. Engleske banke (i Americki krupni kapital, ukljucujuci porodicu Bus) su finansirali Hitlera. Ali, vec sam pisao po raznim portalima: Englezi su Srbima naneli mnogo vise zla nego Nemci. I to potkrepio cinjenicama. Ovde je premalo prostora za to.

(nedelja, 27. jul 2014, 22:36) - Mica Bor [neregistrovani]

Ratoborni Nik

Fudbal je igra koja nema nista sa politikom.Stoga gospodine,tu vasu ideju okacite macku o rep.

(nedelja, 27. jul 2014, 22:25) - anonymous [neregistrovani]

Sreca je

Sto je Rusija Rusija a nije Srbija.

(nedelja, 27. jul 2014, 21:59) - Srb-In [neregistrovani]

OK

Slažem se . Organizaciju dati Englezima. Možda dođu do četvrtfinala.