Oboleli sportisti se osećaju dobro

Dvojica sportista, učesnika Univerzijade iz Ugande i Argentine, koji su oboleli od novog gripa smešteni su na Vojnomedicinsku akademiju i osećaju se dobro, navodi se u saopštenju organizatora.

Epidimiolozi su potvrdili da je reč o osobama koje su u Srbiju ušle sa virisom, ali bez razvijenih simptoma, tako da nema nikoga ko je grip dobio u samom sportskom selu.

"Potvrda dva nova slučaja oboljevanja od gripa izazvanog virusom H1N1 među sportistima na Univerzijadi u skladu je sa predviđanjima epidimiologa i epidimiološkom situacijom u zemlji i svetu", navodi se u saopštenju Univerzijade.

Sve epidimiološke i preventivne mere koje se preduzimaju odgovaraju situaciji, a lekari ekipa sarađuju sa lekarskom službom u selu. Osim toga, šefovi delegacija podnose svako jutro izveštaje o zdravstvenom stanju svojih sportista, pa je tako obezbeđen maksimalan uvid u zdravstveno stanje takmičara i učesnika.

"Život u selu se odvija normalno i sportisti su potpuno koncentrisani na takmičenja i sportske uspehe", navodi se u saopštenju.

Od novog gripa u Srbiji je obolela 21 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво