Читај ми!

Divac: Rezultati će biti još bolji

Rezultati koje su naši sportisti postigli u svojim domenima su dobri, međutim, u budućem periodu očekujemo da to bude mnogo bolje, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac ocenio je rezultate srpskih sportista na ZOI u Sočiju kao dobre, u domenu očekivanja, ali i poručio da zahvaljujući sistemu koji je postavljen oni u narednom periodu budu mnogo bolji.

"Još pre Igara u Vankuveru, kada smo razgovarali u kom pravcu da nam idu zimski sportovi, napravili smo plan koji smo ispoštovali u poslednjih šest godina i sad imamo neku bazu da u narednom periodu možemo da očekujemo bolje rezultate. Naravno, ne sad one vrhunske, one koje imamo na letnjim Igrama, ali cilj je da polako podignemo stepenik očekivanja. Rezultati koje su naši sportisti postigli u svojim domenima su dobri, međutim, u budućem periodu očekujemo da to bude mnogo bolje", rekao je Divac Tanjugu.

Prema njegovim rečima moguće je iskoristiti prostor za napredak u sportovima koji su nam pristupačni.

"Moramo da vidimo šta je to što možemo da ponudimo mladim sportistima, pa da očekujemo rezultate. Iako ja lično volim hokej, iako bi možda u timskom sportu imali možda značajnije šanse, to je skup sport i ne treba očekivati rezultate, ali biatlon, snoubord, alpsko skijanje discipline su koje su za naše prostore pristupačne i mogućnost da se napravi neki rezultat verovatni postoji. Tu nam je najbliža Slovenija, koja je nekad bila deo našeg sistema, ali oni su i tada imali prednost. Izgrađena im je infrastruktura, to je njima nacionalni sport i mi treba da se skoncentrišemo na pronaleženje trenera koji će raditi sa našim sportistima", naveo je Divac.

Na pitanje koliko je realno da se Srbiji dogodi neki "zimski Đoković" Divac je rekao:

"Individualne stvari se događaju s vremena na vreme, ali mi moramo sistemski da gledamo na sport. Tu pre svega mislim da ojačamo saveze i njihovo funkcionisanje sa ministarstvom i OKS. Kad bi se savezi nagradili i sportisti bi imali veću podršku. Mi u OKS dobro stojimo sa ljudima koji ulažu u sport, sa partnerima, sponzorima, uz veliku pomoć ministarstva, napravili smo dobru priču i naši sportisti imaju adekvatne uslove kao njihove kolege u inostranstvu. I zato na letnjim Igrama možemo očekivati dobre rezultate", istakao je Divac.

On je na kraju odao priznanje sportistima zbog načina na koji su predstavljali Srbiju u Sočiju.

"Ono što su Rusi uradili je za svaku pohvalu, Igre jesu bile najskuplje, ali najorganizovanije i treba da budu ponosni. Mi, kao OKS zahvaljujemo na dobrodošlici, ali drago mi je da mogu da istaknem da smo predstavljali zemlju na najbolji mogući način. Bili smo prisutni, pa iako nismo napravili neke rezultate, uvek ćemo stajati iza sportista. U sportu ne možete ništa da garantujete i morate da imate izgrađen sistem da bi stigli i rezultati", zaključio je Divac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво