Читај ми!

Čudnovat slučaj para Di Silvestri

Bračni par Geri i Anđelika di Silvestri otputovali na ZOI kao srećni ljudi, ali sve što im se izdešavalo u Sočiju želeće što pre da zaborave. Geri se otrovao, Anđelika se povredila na treningu, pa operisala nos. U međuvremenu, stigla je vest da je protiv Gerija i Anđelike pokrenuta istraga zbog utaje poreza u SAD.

Olimpijska priča bračnog para Gerija i Anđelike di Silvestri, takmičara Dominike u kros-kantriju na Igrama u Sočiju, okončana je na kranje čudan način.

Geri di Silvestri (47) rođeni je Njujorčanin i poslovni čovek koji ima mnogo novca. Pre 15 godina, kada je studirao u Italiji, upoznao je buduću suprugu Anđeliku (48).

Zahvaljujući humanitarnom radu na Dominiki, par Di Silvestri dobio je njihovo počasno državljanstvo, a ta država je odlučila da ih pošalje na ZOI u Sočiju.

Porodica Di Silvestri je rado prihvatila poziv, te je osnovala Skijaški savez, koji je prihvatila Međunarodna skijaška federacija (FIS), a potom su Geri i Anđelika učestvovali na dovoljnom broju trka da ispune normu za ZOI.

Dan posle otvaranja Igara, njihova bajkovita priča počela je da ide drugačijim tokom.

Geri se 8. februara probudio sa velikim bolovima u stomaku, jer je, prema rečima njegove supruge, pio prljavu vodu sa česme u Olimpijskom selu.

"Problem se pojavio nakon što je pukla cev u Olimpijskom selu. Iz slavine je počela da curi prljava voda. Geri to nije primetio kada se tuširao, a istom vodom je oprao i zube. Sledećeg dana dobio je jake grčeve u stomaku. Otišao je u bolnicu, gde mu je dijagnostikovan akutni bakterijski gastroenteritis", rekla je Anđelika za američke medije.

Ona je Gerija ostavila u bolnici na lečenju, te je otišla na svoj prvi trening u Sočiju, ali je doživela nesreću, posle koje je morala na operaciju.

"Sneg je bio izuzetno brz i tvrd. U jednoj strašnoj krivini, u kojoj su mnogi muškarci pali tokom sprinta, izgubila sam kontrolu nad skijama i udarila u zaštitnu ogradu. Bila je tvrda, slabo obložena, nedovoljno da spreči teške povrede", rekla je Anđelika.

Ona je potom prebačena u bolnicu, gde je triput podvrgnuta operaciji nosa, a provela je i 36 sati na intenzivnoj nezi.

Uz sve nedaće, tokom ZOI u Sočiju, stigla je vest da je protiv Gerija i Anđelike pokrenuta istraga zbog utaje poreza u SAD.

Navodno, Geri je pre nekoliko godina prodao nekretninu na privatnom ostrvu, kako je prijavljeno, u vrednosti od 10,5 miliona dolara, ali čovek koji ih tuži i kome je prodat posed, navodi da je transakcija bila u iznosu od oko 30 miliona i zahteva da mu se vrati 90 odsto cene.

Geri di Silvestri na kraju jeste učestvovao u trci na 15 kilometara u kros-kantriju na ZOI, ali ju je okončao posle 300 metara, dok Anđelika zbog povrede nije bila u stanju da se takmiči.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво