Ukrajinci napuštaju Soči!

Ukrajinski sportisti napuštaju Soči, više od polovine njih se uputilo ka nemirima zahvaćenoj domovini. Olimpijski komitet ih poziva da ostanu u Rusiji i pokažu jedinstvo.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

20.00 - Novo zlato za Kanadu, ovaj put u hokeju. Ženska reprezentacija Kanade osvojila je zlatnu medalju u Sočiju, pošto je u finalu, posle produžetka, savladala reprezentaciju SAD. Kanađanke su pobedile sa 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0). Dvostruki strelac za Kanadu bila je Mari-Fili Pulan, jedan pogodak postigla je Brijen Džener, dok su golove za SAD dale Megan Dagan i Aleks Karpenter.

17.45 - Ženska reprezentacija Kanade osvojila je zlatnu medalju u karlingu, pošto je u finalu savladala Švedsku sa 6:3. Kanađankse su ovim rezultatom opravdale ulogu favorita i ponovile uspeh sa Igara u Vankuveru 2010. godine i Torinu 2006. One su prethodno u Solt Lejk Sitiju 2002. godine bile druge, kao i u Naganu 1998. godine. Bronzanu medalju osvojila je Velika Britanija pobedom nad Švajcarskom.

17.18 - Ženska hokejaška reprezentacija Švajcarske osvojila je bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, pošto je u utakmici za treće mesto savladala Švedsku sa 4:3. Švajcarkinje su odličnom igrom i velikim preokretom u poslednjoj trećini došle do prve medalje na ZOI. Golove za Švajcarsku, i to sve u trećem periodu, postigle su Sara Benc, Fibi Štanc, Džesika Luc i Alina Miler. Za Švedsku su golove postigli Mišel Lovenhelm, Erika Uden Johanson i Pernila Vinberg.

15.11 - Ženska reprezentacija Velike Britanije osvojila je bronzanu medalju u karlingu, pošto je pobedila Švajcarsku sa 6:5. To je treća medalja za Britaniju u Sočiju, a prva za karling reprezentaciju te zemlje od Igara u Torinu 2002. godine, kada je ženski tim osvojio zlato. Britanska reprezentacija će izjednačiti svoj rekord od četiri osvojene medalje na ZOI, sa Igara u Šamoniju 1924, pošto je muška karling reprezentacija izborila plasman u finale i igraće protiv Kanade. U finalu u ženskoj konkurenciji igraju Kanada i Švedska.

14.30 - Prvi brkovi Sočija - Slovenac Filip Flisar...

13.20 - Bivša dvostruka olimpijska šampionka u umetničkom klizanju, Nemica Katarina Vit, nada se da će Južnokorejka Kim Ju Na postati treća klizačica u istoriji koja je odbranila titulu. Dvadesettrogodišnja Kim je posle kratkog programa u blagoj prednosti od 0,28 bodova nad ruskom tinejdžerkom Adelinom Sotnikovom, dok treće mesto uoči večerašnjeg finala zauzima Italijanka Karolina Kostner. "Ju Na je neverovatna klizačica. ona ima sve šanse da postane članica našeg malog kluba. Izgleda da joj sve polazi za rukom i da je u zaista dobroj formi, a poznato je da je mentalno izuzetno jaka", rekla je Vit.

13.00 - Norveška je osvojila zlato u ekipnoj nordijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Norveški tim u sastavu Magnus Hovdal Moan, Havard Klementsen, Magnus Krog i Jirgen Grabak došao je do titule u kombinovanom vremenu od 47:13, 5 minuta. Srebro je pripalo Nemačkoj sa zaostatkom od tri deseta dela sekunde, a bronza Austriji u vremenu 47:16,9 minuta.

12.30 - Francuski takmičar u slobodnom skijanju Žan Frederik Šapui osvojio je zlatnu medalju u ski krosu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Srebro i bronza su takođe pripali Francuzima - Arnou Bovolenti i Žonatanu Midolu. Četvrti finalista Kanađanin Brejdi Leman izgubio je medalju pošto je pao u pretposlednjem skoku, posle kontakta sa skijama Midola.

11.25 - Foto-finiš trke u ski krosu koji pokazuje tačno koliko je ova disciplina zanimljiva i uzbudljiva.

11.00 - Kako javlja novinar Bi-Bi-Sija, više od polovine od 45 ukrajinskih takmičara je napustilo Soči zbog nemira u ovoj zemlji. Ovu informaciju je potvrdio u Olimpijski komitet Ukrajine, ali je rečeno da su u pitanju sportisti koji su završili sa svojim takimičenjima.

08.30 - Ukrajinska skijašica Bogdana Macocka napustila je Zimske olimpijske igre u Sočiju zbog nemira u njenoj zemlji, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet. Macocka je na Igrama u Sočija bila 27. u superveleslalomu, dok je u veleslalomu zauzela 45. mesto. Legendarni atletičar u skoku s motkom i šef ukrajinskog nacionalnog olimpijskog komiteta Sergej Bubka pozvao je sportiste da ostanu u Rusiji i tako pokažu jedinstvo, ali i da razume njihovo pravo da odluče drugačije. Ukrajina je na Igre u Sočiju, koje se završavaju u nedelju, poslala 43 takmičara. U Kijevu je u utorak tokom sukoba policije i demonstranata poginulo više od 20 ljudi, a nekoliko zgrada je spaljeno, uključujući sedište vladajuće stranke i glavni štab demonstranata, koji već tri meseca protestvuju protiv odluke vlasti da ne potpišu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

08.00 - Posle jučerašnjeg dana na Olimpijskim igrama po broju osvojenih odličja čelo liste sa 23 medalje preuzeli su Amerikanci, a slede ih Rusi i Holanđani sa po 22 medalje. Norvežani imaju 20 osvojenih trofeja ali su prvi na listi osvojenih zlata sa 9 medalja a slede ih Nemci sa 8 zlatnih od 15 osvijenih medalja i Amerikanci sa 7. I na ovoj listi Rusi i Holanđani su izjednačeni sa po 6 osvojenih zlatnih medalja.

 

Događaje na sportskim borilištima Olimpijskimh igra možete pratiti na Drugom programu RTS-a. Direktnim prenosima u 12.55 i 17.55 pratićemo borbe za treće mesto i finale u ženskom hokeju na ledu, a u ponoć možete pratiti snimak slobodnog klizalja za žene.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво