Читај ми!

Poznati četvrtfinalisti hokejaškog turnira

Poznati svi učesnici četvrtfinala hokejaškog turnira u Sočiju. Slovenačka skijašica Tina Maze osvojila i drugo zlato u Sočiju, pobedom u veleslalomu. Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela 28. mesto. Holanđani opet dominirali u brzom klizanju. Marija Hefl-Riš odustala od takmičenja veleslaloma. Norvežanin Svendsen osvojio zlato u biatlonu na 15km.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

21.30 - Hokejaške reprezentacije Češke i Letonije preostali su četvrtfinalisti turnira na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Češka je večeras u doigravanju savladala Slovačku sa 5:3 (3:0, 1;1, 1:2), dok je Letonija bila bolja od Švajcarske - 3:1 (2:0, 0:1, 1:0). Ranije danas Rusija je pobedila Norvešku sa 4:0 (0:0, 2:0, 2:0), a istim rezultatom Slovenija je slavila protiv Austrije - 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Direktan plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira izborili su Švedska, Finska, Kanada i SAD. Sutra u četvrtfinalu sastaju se Švedska - Slovenija, Finska - Rusija, Kanada - Letonija i SAD - Češka.

20.32 - Amerikanac Dejvid Vize osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u akrobatskom skijanju u disciplini half-pajp. Srebrnu medalju osvojio je Kanađanin Majk Ridl, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Kevin Rolan iz Francuske. Vize je pobedu ostvario zahvaljujući odličnim akrobacijama u prvoj rundi, kada je ostvario učinak od 92 boda, dok je Kanađanin u drugoj sakupio 90,6 bodova, pa mu je zlatna medalja izmakla za nešto manje od dva boda.

16.45 - Holanđanin Jorit Bergsma osvojio je zlato u brzom klizanju na 10.000 metara na. Bergsma je do titule došao oborivši olimpijski rekord u vremenu 12:44,45 minuta. Srebro je pripalo još jednom Holanđaninu, Svenu Krameru rezultatom 12:49,02 minuta, a bronza njegovom zemljaku Bobu de Jongu u vremenu 13:07,19 minuta. Ovo je bio četvrti holandski "het trik" u brzom klizanju na ZOI u Sočiju.

15.55 - Hokejaši Rusije ubedljivo su savladali selekciju Norveške sa 4:0, istim rezultatom Slovenija je bila bolja od Austrije dok je Nemačka pobedila Japan sa 3:2.

14.44 - U ženskom veleslalomu učestvovala je i poznata violinistkinja Vanesa Mej. Očekivano zauzela je poslednje mesto.

13.55 -  Norveški takmičar Emil Hegle Svendsen osvojio je zlatnu medalju u biatlonu, u trci na 15 kilometara masovnim startom. Svendsen je do pobede došao za 42 minuta, 29 sekundi i jednom stotinkom, a isti rezultat je ostvario i Francuz Martin Furkad, ali je Šveđanin svojim skijama ranije prešao ciljnu liniju. Bronzanu medalju osvojio je Ondrej Moravez iz Češke sa zaostatkom od 13,8 sekundi. Svendsen je tako osvojio svoju četvrtu olimpijsku medalju, ali prvu u Sočiju, dok je Furkad pokušavao da osvoji treće uzastopno zlato, posle pobeda u poteri i individualnoj trci prošle nedelje.

11.30 - Japanac Tajhej Kato povredio se kada je nezgodno doskočio tokom nordijske kombinacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Kato je odnet na nosilima sa doskočišta velike skakaonice, pošto je prilikom doskoka izgubio levu skiju i onda je doživeo težak pad na levi lakat. Kato je bio svestan kada mu je ukazana pomoć, ali je očigledno trpeo velike bolove. Za sada nije saopsteno da li će japanski takmičar moći da nastavi takmicenje u nordijskoj kombinacij, odnosno da li će moći da učestvuje u kros kantriju na deset kilometara.

11.03 - Slovenačka skijašica Tina Maze osvojila je i drugu zlatnu medalju na igrama u Sočiju nakon pobede u veleslalomu. Drugo mesto zaustela je Austrijanka Ana Feninger a treće Nemica Viktorija Rebensburg. Srpska takmičarka Nevena Ignjatović zauzela je 28. poziciju.

10.44 - Međunarodni olimpijski komitet (MOK) opravdao je odvođenje italijanske gej aktivistkinje iz Arene u Sočiju, objasnivši da je ona "odatle mirno ispraćena, a ne pritvorena". Bivšu članicu italijanskog parlamenta Vladimira Luksuriju juče su četvorica neidentifikovanih muškaraca odvela automobilom iz Olimpijskog parka, kako bi je sprečili da uđe u Arenu, gde se igrala hokejaška utakmica u ženskoj konkurenciji. Luksurija je rođen kao muškarac, ali nosi žensku odeću i nije promenio pol. Luksurija, obučena u odeću boje duge, šetala je oko Olimpijskog parka skoro dva sata, a pratili su je brojni reporteri. Većina prolaznika nisu ni primetili da šalje poruku o gej pravima, a neki su joj prilazili i slikali se, misleći da je lik iz zabavnog dela programa. Portparol MOK-a Mark Adams rekao je da je "to što se juče dogodilo i dalje nejasno", ali da je Luksurija htela da protestuje tokom takmičenja. "Znam da je nameravala da protestuje tokom takmičenja i verujem da je, kada je posle nekoliko sati stigla, ispraćena na miran način, a ne pritvorena", rekao je Adams.

09.30 - Francuski snouborder Pjer Voltije osvojio je zlato u krosu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Srebro je posle uzbudljivog duela pripalo Rusu Nikolaju Olijuninu, a bronza Amerikancu Aleksu Dejboldu. Finale je voženo po kiši i magli, zbog čega je trka jednom bila odlagana, a Francuz je došao do zlata u poslednja dva skoka.

09.20 - Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš nije učestvovala u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju zbog prehlade i problema s disanjem. Lekar nemačkog skijaškog tima Volfgang Majer rekao je da Hefl-Riš "sada mora da se odmara" i da će se ona najverovatnije takmičiti u slalomu, u petak. Ona je u Sočiju do sada osvojila dve medalje, zlatnu u superkombinaciji i srebrnu u superveleslalomu.

08.30 - Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela 29. mesto, u vremenu 1:22.14 sa 4,26 sekunde zaostatka u prvoj vožnji veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Slovenka Tine Maze je prvoplasirana, druga je Džesika Lindel-Vikarbi iz Švedske sa 52 stotinke zaostatka, a treća Italijanka Nadija Fankini sa 65 stotinki zaostatka.Druga vožnja na programu je od deset časova.

Nadmetanja na olimpijskim borilištima u Sočiju, možete pratiti u prenosima na Drugom programu RTS-a. Već od jutra na programu su veleslalom za žene i snoubord kros za muškarce.Od 09.55 pratićemo drugu trku veleslaloma za žene a od 11.25 trku biatlona na 15km. Od 17.56 pratićemo hokejaški duel Češke i Slovačke.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво