Читај ми!

Istorijska podela zlata

Na Olimpijadi u Sočiju gotovo svakog dana postižu se nesvakidašnji rezultati. Današnji se graniči sa nemogućim - Tina Maze i Dominik Gisin odvozile spust u identičnom vremenu i obe osvojile zlatnu medalju! Neobični metodi zagrevanja Kejt Hansen. Norvežani protiv organizacije ZOI 2022. godine. Kina nastavlja da briljira u karlingu. Faringtonovoj zlato u snoubord halfpajpu. Švedski hokejaši sjajni protiv Čeha - 4:2. Rusi dominiraju u umetničkom klizanju.

22.05 - Ruski skakač na skijama Mihail Maksimočkin prebačen je u bolnicu posle teškog pada na treningu u pripremama za nastup na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Dvadesetogodišnji Maksimočkin je udario glavom o podlogu i na nosilima je prenet do bolnice, a nakon tog incidenta trening u skijaškim skokovima je otkazan. Predsednik ruskog saveza za skijaške skokove i nordijsko skijanje, Aleksandar Uvarov, rekao je da nacionalni reprezentativac nije ozbiljno povređen. "Pad nije prouzrokovao ozbiljne posledice. On ima povrede grudnog koša, i, prema najavama lekara, sutra će biti pušten kući na dalji oporavak", kazao je Uvarov. On je potvrdio da Maksimočkin neće moći da se takmiči na Igrama u Sočiju.

21.45 - Reprezentativci Rusije dominirali su u umetničkom klizanju u konkurenciji parova, pošto su osvojili zlatnu i srebrnu medalju. Olimpijskim zlatom okitili su se Tatjana Volosožar i Maksim Trankov osvojivši ukupno 236,86 bodova. Srebro je pripalo Kseniji Stolbovoj i Fedoru Klimovu sa 218,68, dok je bronza otišla u ruke nemačkom paru Aljona Savčenko/Robin Zolkovi sa 215,78 bodova. Domaćin ZOI Rusija za sada ima dve zlatne medalje u umetničkom klizanju pošto je prethodno trijumfovala u timskoj konkurenciji.

20.30 - Hokejaška reprezentacija Švedske pobedila je Češku sa 4:2 na početku takmičenja Grupe C. U drugom meču iste grupe, Švajcarska je pobedila Letoniju sa 1:0. Erik Karlson postigao je dva gola za Švedsku u derbiju kola, a strelci su bili i Patrik Berglund i Henrik Seterberg. "Vikinzi" su vodili 4:0, ali je Češka u drugoj trećini postigla dva gola i izborila častan poraz. Prvi gol Čeha postigao je Marek Zidlicki, a drugi je delo veterana Jaromira Jagra. Sutra se igraju mečevi u grupama A i B.

20.00 - Amerikanka Kejtlin Farington osvojila je zlatnu medalju u snoubord halfpajpu na Olimpijskim igrama u Sočiju. Faringtonova je sakupila 91,75 bodova i tako pretekla braniteljku zlata Toru Brajt, koja je imala 91,50. Bronzanu medalju osvojila je Keli Klark, koja je u prvoj vožnji u finalu udarila u zid.

19.00 - Karling reprezentacija Kine nastavila je sa neočekivano dobrim rezultatima, pošto je pobedila Švajcarsku i Nemačku, i tako zadržala prvo mesto na tabeli takmičenja na Olimpijskim igrama u Sočiju. Švedska je izgubila 8:5 od Danske večeras, tako da je Norveška jedina druga reprezentacija bez poraza u Sočiju. Ona je jutros pobedila Nemačku sa 8:5 i sada ima učinak 3/0. Kina ima četiri trijumfa bez poraza. Dvostruki uzastopni šampion Kanada oporavila se od dva uzastopna poraza, pošto je pobedila Rusiju sa 7:4. Britanija je u drugom večerašnjem susretu pobedila Švajcarsku sa 4:2. Selektor Kine je kanadski velikan Marsel Rok. Ova zemlja prevazilazi apsolutno sva očekivanja, a ovo joj je tek drugo učešće na Olimpijskim igrama.

16.00 - Većina Norvežana sada je protiv kandidature Osla za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, rezultat je ankete koju su sproveli lokalni mediji. Kako je saopšteno, anketa je pokazala da je 55,9 odsto Norvežana glasalo protiv kandidature Osla, dok je podršku dalo njih 34,5 procenata. Mišljenje javnosti u regionu Osla bilo je podeljeno, s obzirom da je 44,8 odsto dobila ideja da se Igre organizuju u norveškoj prestonici, a isto toliko je bilo protiv. Grad Oslo je u ponedeljak predstavio olimpijski projekat čiji bi budžet iznosio oko 4,4 milijarde evra, što je više od deset puta manji iznos od onog koji je utrošen na organizaciju ZOI u Sočiju (55 milijardi evra).

14.00 - Nemac Erik Frencel osvojo je zlatnu medalju u nordijskoj kombinaciji. Frencel je posle jutrošnje pobede na maloj skakaonici startovao kao prvi u trci na deset kilometara, održanoj na temperaturi od 12 stepeni Celzijusovih, i u cilj ušao u vremenu 23:50,2 minuta. Srebro je pripalo Japancu Aito Vatabeu rezultatom 23:54,4 minuta, a bronza Norvežaninu Magnusu Krogu - 23:58,3 minuta.

13.20 - Austrijski olimpijski komitet uložio je žalbu Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) jer je njihova skijašica Elizabet Gergl morala kasno sinoć da ide na anti-doping test. Austrijanci navode da su antidoping zvaničnici iznenada posetili Gergelovu u 22.55 sati i na taj načini omeli bronzanu iz Vankuvera u pripremi trke spusta, koja je danas održana u Sočiju. "Podržavamo borbu protiv dopinga, ali ovaj kasni test, noć uoči trke, prevršio je svaku meru. Ovaj incident sigurno je poremetio Elizabetinu pripremu za nastup", rekao je šef medicinskog tima Austrijanaca Volfgang Šobersberg. Zlatnu medalju u spustu podelile su Tina Maze iz Slovenije i Dominik Gisin iz Švajcarske, bronza je pripala njenoj zemljakinji Lari Gut, dok je Gergelova završila na 16. mestu.

12.00 - Međunarodni olimpijski komitet položiće danas cveće na sankašku stazu u kanadskom Visleru u znak sećanja na Gruzijca Nodara Kumaritašvili, koji je tu tragično izgubio život pre četiri godine. "Položićemo zajedno sa Međunarodnom sankaškom federacijom cveće na mesto pogibije Kumaritašvilija", saopštio je portparol MOK-a Mark Adams. Dvadesetdvogodišnji Kumaritašvili je poginuo nekoliko sati uoči svečanog otvaranja Zimskih limpijskih igara u Vankuveru 12. februara 2010. godine. On je tokom treninga preleteo zaštitnu ogradu i glavom udario o čelični stub, ostavši pritom na mestu mrtav.

11.35 - Prema istraživanju udruženja sportskih novinara, koje sarađuje sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Kazahstan je prvi na listi po novcu kojim će nagraditi svoje sportiste ako osvoje zlatnu medalju. Reprezentativci te zemlje zaradiće po 250.000 dolara, ukoliko osvoje zlatnu medalju. Nakon Kazahstana slede Letonija (192.000 dolara), Italija (191.000), Ukrajina (150.000), Australija (126.000). SAD je daleko ispod na listi, pa će tako američki snouborder Sejdž Kocenburg koji je osvojio prvu zlatnu medalju na Igrama u Sočiju dobiti nagradu od samo 25.000 dolara. U Finskoj se, na primer, različiti sportovi drugačije cene. Zlatna medalja hokejaške reprezentacije Finske vredi 82.000 dolara u nagradnom fondu, skoro dvostruko više nego zlato u bilo kojoj drugoj disciplini. Pored zemalja koje nagrađuju svoje sportiste ima i onih, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske i Hrvatske, koje ne nude nikakvu nagradu ukoliko kući donesu najsjajnije odličje.

10.00 - Pogledajte kako se zagreva Amerikanka Kejt Hansen, koja se takmiči u sankanju...

09.20 - Slovenka Tina Maze i Dominik Gisin iz Švajcarske ostvarile su identično vreme od 1:41.57 minuta i podelile zlatno odličje u spustu na Zimskim igrama u Sočiju, što je prvi takav slučaj u istoriji. Švajcarkinja Lara Gut, koja je imala deset stotinki zaostatka, osvojila je bronzu. Tina Maze je ovom pobedom ostvarila najveći uspeh u istoriji zimskih sportova u Sloveniji, čime je svojoj zemlji donela prvo zlato na Olimpijskim igrama.

Nastavljaju se takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama, a petog dana ćemo domiti pobednike u šest disciplina i počinju utakmice na hokejaškom turniru. Na drugom programu RTS-a u jutarnjim satima pratićemo alpslo skijanje za žene a u večernjim od 19.45 pratićemo snimak hokejaške utakmice Češke i Švedske. Od 21.35 na programu je takmičenje klizačkih parova.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво