Milanko Petrović 69. u sprintu

Milanko Petrović zauzeo 69. mesto u biatlonu na 10 kilometara i nije uspeo da se kvalifikuje za poteru u ponedeljak. Sejdž Kotsenburg, američki snouborder, prvi će se popeti na najviše postolje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

23.10 - Ono kad na Olimpijskim igrama daš sve od sebe...

19.22 - Olimpijci Srbije u Sočiju danas su, zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ministrom Omladine i sporta Vanjom Udovičićem, ambasadorom Srbije u Rusiji Slavenkom Terzićem i predsednikom i generalnim sekretarom OKS Vlade Divcem i Đorđem Višackim posetili kuću zvaničnog sponzora opreme Olimpijskog tima Srbije, kompanije BOSCO.

18.42 - "Ne mogu da kažem da sam zadovoljan nastupom. I u gađanju i u trkačkom delu moglo je i moralo bolje. Imao sam dva promašaja iz stajaćeg položaja što je previše za takmičenje ovog ranga. Razočaran sam što sam propustio jednu lepu priliku za dobar plasman. Sada moram da se potrudim da izvučem pouke iz ove trke i okrenem se sledećim. Daću sve od sebe da u narednim danima popravim utisak", rekao je Petrović posle trke.

17.00 - Srpski biatlonac Milanko Petrović osvojio je 69. mesto na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u sprintu na 10 kilometara. Petrović je sa tri promašaja ostvario vreme od 27:08.2 minuta, što je za više od dva i po minuta bio sporiji rezultat u odnosu na pobednika. Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Ole Ejnar Bjorendalen (24:33,5), ispred Austrijanca Dominika Landertingera (24:34.8) i Čeha Jaroslava Sukupa (24:39.2). Petrović nije uspeo da se plasira među 60 najboljih takmičara i neće nastupiti u ponedeljak u poteri na 12.5 kilometara.

15.10 - Živopisno je u olimpijskom parku u Sočiju...

14.10 - Slovenački skijaš Rok Perko pao je na treningu u Sočiju, pa je njegov nastup na Zimskim olimpijskim igrama je doveden u pitanje. Perko je bio prvi na stazi u poslednjem treningu pred takmičenje u spustu, ali je nespretno pao, ostavivši iza sebe krv na snegu. Direktor slovenačkog tima Dušan Blažič je kazao da je Perko prevezen u olimpijsko selo na preglede. "Sada ga sve boli, ali su glavni problem lice i nos. Izgleda da je možda polomio nos. Sumnjam da će se takmičiti sutra", rekao je Blažič. I naredna dva skijaša su imala problema na stazi, ali su uspela da završe trening. Od 55 skijaša, njih desetoro nije završilo današnji trening.

13.30 - Šef misije olimpijskog tima Srbije na Zimskim igrama, Damir Štajner, poručio je da je bezbednosna situacija u tom gradu standardna za velika takmičenja i naglasio da su srpski sportisti u potpunosti fokusirani na dešavanja na borilištima. "Olimpijske igre su generalno događaj visokog rizika, bez obzira da li se dešavaju u Rusiji ili bilo gde drugde na svetu. Mi u našem timu ne osećamo ni najmanju bojazan, tako da građani Srbije ne treba da brinu za nas", rekao je Štajner.

13.00 - Svi oni kojima se posebno svidelo otvaranje Igara u Sočiju sada imaju priliku i da to pokažu ovom majicom...

12.00 - Norveška skijašica Marit Bjorgen osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u disciplini kros kantri. Bjorgen je stazu od 15 kilometara prešla za 38:33.6 minuta, ispred drugoplasirane Šarlote Kale iz Švedske. Treće mesto pripalo je takođe Norvežanki, Hajdi Veng.

11.00 - Sejdž Kotsenburg iz Sjedinjenih Američkih Država osvajač je prve zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Sjajni, 20-godišnji snouborder bio je najbolji u disciplini sloupstajl, koja sa pravom važi za jednu od najatraktivnijih. Iza njega će se na podijumu naći Stale Sandbeh iz Norveške i Mark Mekmoris iz Kanade, koji je važio za favorita pre samog takmičenja.

9.00 - Prvog dana posle zvaničnog otvaranja Zimskih olimpijskih igara Srbiju će predstavljati dvoje sportista. Ivana Kovačević će od 11.00 učestvovati u kros kantriju na sedam i po kilometara klasičnim, plus sedam i po kilometara slobodnim stilom. Potom će se na borilištu u 15.30 pojaviti biatlonac Milanko Petrović, koji će učestvovati u trci na 10 kilometara. Da podsetimo, Srbiju će takom Igara u Sočiju predstavljati još šest takmičara: Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Rejhan Šmrković, Nina Micić, Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво