Читај ми!

Španija ubedljiva, "vatreni" ponovo bez medalje

Hrvatska - Španija 66:92 (kraj) Španija očekivano osvojila bronzanu medalju na Evrobasketu u Sloveniji, pošto je ubedljivo savladala Hrvatsku u borbi za treće mesto. "Vatreni" se dobro držali u većem delu prvog poluvremena, najviše zahvaljujući Bogdanoviću, u nastavku "furija" stigla do više nego ubedljivog trijumfa.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pogledati i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

Košarkaši Španije osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su u meču za treće mesto savladali Hrvatsku sa 92:66 (23:18, 24:18, 16:12, 29:18).

Španija se posle dva uzastopna zlata dokopala bronze, dok je "prokletstvo" Hrvata, kada je pobedničko postolje u pitanju, nastavljeno jer nisu osvojili medalju još od Atine 1995. godine.

"Furiju" su do pobede predvodili Serhio Ljulj sa 21 poenom, Mark Gasol, koji je postigao 17, i Viktor Klaver, sa poenom manje, dok je sa druge strane nezadrživ bio Bojan Bogdanović, koji se susret završio sa 22 poena (od toga 19 u prvom poluvremenu).

Najviše zahvaljujući upravo Bogdanoviću Hrvatska se dobro držala tokom većeg dela prvog poluvremena, da bi Španija serijom u finišu tog dela stigla do 11 poena prednosti.

Drugi deo igre obeležila je znatno bolja partija Španije, dok Hrvatska nije uspela da isprati visok tempo "furije". Na kraju su Španci stigli do izuzetno ubedljivog trijumfa, možda pomalo i nezasluženo, ali su još jednom pokazali da su klasu iznad Hrvatske, ali i većine reprezentacija na Šampionatu.

U 21 čas na programu je finalni meč između Francuske i Litvanije.

Ovako je tekao meč za treće mesto:

19.08 - Završen je meč, Španija je savladala Hrvatsku sa 92:66 i osvojila bronzanu medalju na Evrobasketu. Prokletstvo "vatrenih" je nastavljeno, bez medalje od 1995. godine i Evropskog prvenstva u Atini.

19.05 - Hrvatska se potpuno predala u finišu meča, Španija bije iz svih oružja. U poslednja dva minuta "furija" ulazi sa prednošću od 90:61. 

18.56 - Španija šutem za tri poena "demolira" Hrvatsku. Bogdanović je stao, "vatreni" nemaju rešenja. "Furija" u finiš meča ulazi sa velikom prednošću - 74:53. 

18.48 - Sigurna igra Španije, koja održava prednost na svojoj strani i pred ulazak u poslednju četvrtinu ima aktivan rezultat, vodi protiv Hrvatske sa 63:48.

18.34 - Španija na startu drugog poluvremena pravi novu mini seriju i odlazi na plus 14, Španija - Hrvatska 54:40. 

Poluvreme: Bojan Bogdanović ubedljivo najefikasniji u prvom delu sa 19 poena. Kod Španije, Ljulj najefikasniji sa 14 poena, Viktor Klaver dodao je 11.

18.15 - Poluvreme u Stožicama. Bojan Bogdanović sa 19 poena nije uspeo da zadrži Špance, koji na veliki odmor odlaze sa prednošću od 47:36. Hrvatska pružila jak otpor "furiji", ali Španija napada u naletima i brzo stiče veliku prednost.

18.04 - "Vatreni" ne dozvoljavaju Španiji da napravi veću razliku, naprotiv, posle dve povezane trojke Bogdanovića, stižu i do vođstva - 28:27. 

17.50 - Serhio Ljulj sa dve trojke vraća solidnu prednost Španiji, koja posle prve četvrtine vodi sa 23:18.

17.46 - Hrvatska se trgla, pa Rudežovim trojkom stiže na samo poen zaostatka. Orenga je prinuđen da zatraži tajm-aut - 17:16 za Španiju.  

17.40 - Odličan početak Španije, koja, najviše zahvaljujući jakoj odbrani, vodi portiv Hrvatske sa 14:4. 

17.30 - Počeo meč u Stožicama za treće mesto između Hrvatske i Španije.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво