Memorijal "Igrajmo za 16": Održan turnir u PES-u

Memorijal "Igrajmo za 16" igra se već 21 godinu u znak sećanja na kolege ubijene u bombardovanju zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine. Ovog proleća, zbog zdravstvene situacije, takmičenja su prekinuta i odložena za neki bolji momenat. Organizatori su sačekali bolji epidemiološki trenutak i simbolično organizovali završnicu turnira u PES-u.

Šampion u "singl" konkurenciji je 17-godišnji Filip Marojević, koji je sa ocem učestvovao i u konkurenciji "2 na 2". 

"Takmičimo se i kod kuće, takmičili smo se i zajedno u konkurenciji '2 na 2'. Izbgubili smo, ali to nije bitno. Bitno je da ovo postane porodično takmičenje", rekao je Filip Marojević.

Potpredsednik organizacionog odbora memorijalnog turnira, Miroslav Medić, još jednom je poslao poruku koju memorijalni turnir godinama šalje.

"Memorijal je počeo kao turnir u malom fudbalu, a postao je sportska manifestacija koja pokriva šest sportova. Igra se, pored Beograda, u deset gradova Srbije. Ove godine je trebalo da učestvuje ekipa iz Minhena, a prvi put i ekipa RTCG. Kroz druženje i sport se sećamo naših žrtava, naših najmilijih koji su izgubili živote. Dokle god se njih sećamo, oni su tu sa nama, žive. Želimo svake godine da pošaljemo istu poruku - da se tako nešto nikada ne ponovi", rekao je Medić.

On je izrazio nadu da će se održati takmičenja ove godine, bar u pojedinim sportovima. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво