XXI Međunarodni Memorijal „Igrajmo za šesnaest“ počinje 16. februara

Memorijalna, sportska i humanitarna manifestacija međunarodnog karaktera koja se 20 godina unazad održava u znak sećanja na šesnaest radnika Radio-televizije Srbije ubijenih u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 1999. godine zvanično počinje 16.februara prvim fudbalskim utakmicama za ekipe iz RTS-a. Superfinale ovogodišnjeg turnira održaće se u nedelju 12. aprila.

Na prvom sastanku Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za šesnaest" u Galeriji RTS-a dogovoren je preliminaran raspored takmičenja u čak šest sportova: fudbalu, basketu „tri na tri", stonom tenisu, kuglanju, elektronskom fudbalu, šahu i turniru fudbala za decu.

Izvlačenje parova za fudbalske i basket ekipe RTS-a održaće se u sredu 12. februara, a prva utakmica u fudbalu zakazana je u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku u 9 časova u nedelju 16. Februara. Pobednik RTS-ove takmičarske grupe direktan je superfinalista, a njegov takmac na terenu biće najbolji tim iz jedne od šest grupa po pozivu. Ovaj deo turnira otvara grupa Mediji u subotu 7. marta.

Javni žreb za sve grupe po pozivu zakazan je za 3. mart (potvrde učešća ekipa po pozivu do 26. februara). 

Promenjen je broj ekipa po grupama, pa će i sistem takmičenja biti malo drugačiji nego prethodnih godina. Grupa Mediji ima 6 ekipa, grupa Prijatelji 9 ekipa, grupa Partneri takođe 9, grupa Naši 6 ekipa, grupa Žene 9, grupa Gradovi čak 10 ekipa, grupa Čuvari Srbije 9 ekipa i grupa Veterani 6 ekipa. Članovi Organizacionog odbora pozdravili su učešće predstavnika Novog Sada u grupi Gradovi koji ove godine prvi put nastupaju na Memorijalu.

Turnir u basketu „tri na tri" počinje u podne 8. Marta, a najbolja basket ekipa biće poznata u nedelju 29. marta, odmah posle finala u fudbalu u grupi RTS. Ove godine planiran je i mini turnir u basketu za žene na parketu starog „Difa".

Ukupno 137 utakmica trebalo bi da se odigra samo u fudbalu, plus utakmice u basketu „tri na tri" i utakmice turnira za mališane koji su prošle godine debitovali u fudbalskom turniru za decu (uzrast 2009- 2010).

Turnir u stonom tenisu održaće se 28. marta u Sportskom centru „Master". Finale PES (verzija elektronskog fudbala) planirano je za 22. mart, dok će se najmlađi sport na programu Memorijala , šah, igrati u nedelju 15. marta. Takmičenje u kuglanju već tradicionalno se održava na dan supefinala, ovog puta 12. aprila, uoči glavnih utakmica.

Konačan raspored utakmica i mesta održavanja biće poznat do Javnog izvlačenja parova za sve ekipe. Organizacioni odbor zadržava mogućnost izmena o kojima će svi učesnici biti blagovremeno obavešteni na sajtu RTS-a, sajtu Memorijala "igrajmoza16.rs" kao i na istoimenoj društevnoj mreži fejsbuk.

Predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za šesnaest" je Veselin Grozdanić, njegov zamenik Miroslav Medić. Imena članova Organizacionog odbora imenovanih od strane generalnog direktora RTS-a možete pogledati ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво