Arena iz Subotice pobednik grupe Gradovi i o finalu grupe Žene

Ovog vikenda RTS je bio domaćin ekipama koje su predstavljale svoje gradove, a i dame su igrale svoje baraž i polufinalne utakmice. Podeljeni u dve hale, Posko arenu i Slodes, osam ekipa iz grupe GRADOVI igrale su svoje kvalifikacione utakmice. U Slodesu - Požarevac, Kragujevac, Subotica i Šabac, a u Posko areni - Zrenjanin, Bor, Vrnjačka banja i Niš.

Prvo su u subotu, nakon veoma uzbudljivih utakmica, direktan plasman u polufinale uspele da obezbede ekipe koje su predstavljale svoje gradove - Požarevac nakon trijumfa nad ekipama iz Kragujevca i Subotice i ekipa iz Niša koja je savladala ekipe iz Vrnjačke banje i Zrenjanina.

Da bi se domogla polufinala Subotica je morala da savlada u baražu ekipu iz Kragujevca, a Bor ekipu iz Zrenjanina. Narednog dana, u nedelju u Posko areni, usledile su utakmice polufinala.

U pravom šlageru, bivši šampioni Memorijala, ekipe iz Požarevca i Bora odigrale su fantastičnu utakmicu. Posle brzog vođstva iz prekida preko Stevića, ekipa iz Požarevca je povela sa 2-0. Bor je uspeo da pred kraj poluvremena smanji zaostatak na 2-1 golom Stanojevića kaznenim udarcem sa 10 metara. U drugom poluvremenu su viđeni napadi Bora i brze kontre Požarevca, ali se rezultat nije menjao. Poslednju šansu imao je Bor par sekundi pred kraj meča, ali je izvrstan golman Požarevca, Zvezda Glišić odbranio poslednji šut Borana.

Nakon tog meča, predstavnici Niša i Subotice igrale su veoma obazrivo u odbrani, sa dosta prekršaja i žutih kartona. Kad se očekivao kraj utakmice i izvođenje penala, najbolji igrač Subotičana Lazinica je u 28 minutu savladao Nišlije i tako odveo svoju ekipu u prvo finale grupe Gradovi. U finalu Subotičane je čekao bivši šampion Memorijala ekipa Elektromorave iz Požarevca. Nakon iznenađujućeg brzog vođstva Subotičana u trećem minutu ekipa Požarevca morala je da promeni svoj prepoznatljivi pristup utakmici. Uspeli su odmah u drugom poluvremenu da izjednače, ali nakon prekršaja Ristovskog u završnici meča, igrači Subotice su iskoristili igrača više na terenu. U 29 minutu, preko svog najboljeg igrača Lazinice Subotičani su poveli sa 2-1 i tako ostvarili svoj najveći uspeh na Memorijalu - pobednici grupe Gradovi. Oni će se u doigravanju za Superfinale sastati sa pobednikom grupe Naši.

U grupi ŽENE, pravi fudbalski spektakl

Prvo su na teren izašle igračice Sportske RTS i Huhu tima. Nakon velike borbe, maestralna Marija Krunić je prelomila utakmicu u 19 minutu i tako zakazale polufinalni duel sa starim poznanikom - Vojnom akademijom. Odlični golmani sa obe strane su sprečile da se zatresu mreže, pa se pristupilo izvođenu penala. Na gol Sportske je stala Tamara Filipović koja je sačuvala mrežu tri puta i tako u petoj seriji obezbedila svojoj ekipi drugo uzastopno finale.

U drugom polufinalu opet drama sa penala. Ekipe Radio Beograda i mlade ekipe RTS Planete posle 0-0 u prvom poluvremenu, Bajićeva u 11 minutu dovodi Radio Beograd u vođstvo. Kad se činilo da će Radio Beograd u svoje prvo finale, u zadnjim sekundama meča najbolja igračica Planete, Irena Majstorović, nakon brze kontre i tačnih pasova, iskosa sa leve strane pravom bombom u suprotan ugao gola Radijašica, izjednačuje na 1-1. A onda na scenu stupa Viktorija Samardžija, golman RTS Planete. Nakon odbranjenog drugog penala, sama je izvela treći penal i tako odvela svoju ekipu u finale.

Ponoviće se prošla godina - za treće mesto ponovo će se boriti Vojna akademija i Radio Beograd, a u finalu će ponovo igrati Sportska RTS i RTS Planeta.

Sledećeg vikenda u Beograd nam dolaze gosti iz grupe Naši: RT Slovenije, Radio televizije Republike Srpske, Udrženje sportskih veterana Sandići iz Brčkog, Ravna gora iz Dodrehta - Holandija, Makedonska RT, Linc Austrija i ekipa iz Trsta Italija. Oni će svoje utakmice igrati u petak u Posko areni.

Sledećeg dana igraće se baraž utakmice. Osam pobednika grupa kroz Kup sistem izboriće svoje učešće u Super finalu.

Utakmice su: Posko arena - Vatrogasna brigada, UVFK Beograda - DZ Donja Gušterica, Pobednik grupe Naši - Subotica (Arena) i RT Vojvodine protiv JKP Beogradskog Vodovoda i kanalizacije.

Ovde možete pogledati:

Grupa gradovi

Grupa žene

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво