„Petlići“ postali deo Memorijala

Osam fudbalskih akademija i škola fudbala učestvovalo je u takmičenju prvog fudbalskog turnira za “petliće” pod okvirom memorijala "Igrajmo za 16". Takmičenje je održano na otvorenom terenu nadomak Zavoda za sport u Košutnjaku.

"Prošlo je tačno 20 godina od najtragičnije sudbine našeg naroda, koja je zahvatila i RTS. Naše sećanje nije samo gledanje u prošlost, već treba obeležiti i kroz vedriju budućnost. Ovi dečaci su upravo budućnost naše zemlje."

Ovako je koleginica iz Radio-televizije Srbije Sandra Joksimović, opisala svoj motiv da sprovede ideju u održavanju prvog fudbalskog turnira za petliće pod okvirom memorijala "Igrajmo za 16".

Zamisao je bila više nego uspešna. Osam fudbalskih akademija i škola fudbala učestvovalo je u takmičenju koje je održano na otvorenom terenu nadomak Zavoda za sport u Košutnjaku.

Trener i osnivač FK "Trijumf 10" iz Sremčice Aleksandar Veljković kaže da je turnir mogao biti daleko masovniji.

"Bilo je još mnogo zainteresovanih klubova, ali želeli smo da se učešće zaokruži na osam ekipa. Naša ideja je bila napravimo simboliku sa prvim memorijalnim turnirom RTS-a, kada je 2000. godine na terenu u Košutnjaku takođe igralo osam timova."

Dečaci koji su rođeni deceniju nakon NATO bombardovanja, a bilo je i sedmogodišnjaka, pokazali su da u Srbiji postoji ogromna baza talenta.

Povezanost,disciplina i borbenost oslikali su njihovu igru, dok su se pojedinci izdvojili driblinzima i golovima. Turniri ovakvog karaktera za uzrast do 10 godina su od velike vrednosti, kako zbog samog bavljenja sportom tako i zbog fudbalskog napretka.

"Do pre nekoliko godina sam učestvovao na ovakvim turnirima i sigurno su mi pomogli da se razvijam i uticali su na moje igračko formiranje.", rekao je 15-godišnji Mateja Stjepanović član pionirskog tima Partizana koji je posmatrao utakmice.

Pored takmičarskog značaja i dečaci su osećali svečanost trenutka, pa su trudom i zalaganjem, a manje željom za pobedom, ostavili znak prvim učešćem petlića na našem Memorijalu.

Pobednik turnira bili su dečaci iz Akademije fudbala "Ivica Ilijev" koji su posle boljeg izvođenja penala pobedili vršnjake iz ekipe Obrenovac 1905. U meču za treće mesto škola fudbala Žarkovo je savladala Trijumf 10. Najbolji strelac turnira bio je Miloš Marković iz ekipe Žarkova, a najbolji golman Anđelo Vukić iz Obrenovca 1905.

Priznanje za najboljeg igrača turnira dobio je Nebojša Grujić iz akedemije "Ivica Ilijev".

Pehare i medalje dečacima uručivali fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić, glumac Uroš Jovčć i potpredsedik Organizacionog komiteta memorijala "Igrajmo za 16" Miroslav Medić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво