Читај ми!

Atomski fudbal na ženski način

Ekipe dnevnog lista Sport i Vojne Akademije u polufinalu konkurencije Žena, gde čekaju protvnice iz grupe B gde su ekipe: Šumarski fakultet, Jutarnji program RTS-a, Studio B i Prvi program Radio Beograda.

Žene ne igraju običan fudbal nego atomski. Prvi takmičarski meč ženskih ekipa na Memorijalnom turniru „Igrajmo za 16" bio je duel lista Sport i Komunalne policije. Golova - čak osam, a igra na terenu za poštovanje fudbalske veštine devojaka iz obe ekipe i, naravno, tima Vojne akademije, koji je nastupao kasnije. Na žalost, devojke iz Radija 202 se nisu pojavile pa su u grupi A odigrane samo tri utakmice.

Ali, pođimo od prve koja je bila - blago rečeno - spektakularna. Već u drugom minutu fudbalerke Sporta su vodile sa 2 prema 0 pogocima Barbare Izgarević i Dragane Pantović. Izgledalo je kao da će to biti ubedljiva pobeda, ali je u ekipi Komunalne policije zaigrao nebrušeni dijamant. Đurđina Stojković-Đurđev je od sedmog do 13. minuta zabeležila het-trik i svojom igrom podsetila na velike svetske asove. Tresla je mrežu Sporta sa lakoćom poput Luisa Suareza. No, devojke iz protivničkog tabora se nisu dale zbuniti.

Strelci prva dva gola su lepu saradnju u 14-om minutu krunisale golom Izgarevićke, tako da je bilo 3:3. Spektakl za sve prisutne se nastavio. Đurđina je u 17-om minutu još jednom potvrdila klasu i iz voleja postigla svoj četvrti gol na utakmici. Malo koji muškarac se može pohvaliti ovakvim bilansom, još ako se uzme u obzir da dame igraju poluvreme od 10 minuta. Ipak, tačku na ovaj fudbalski praznik je stavila odlična Ana Veselinović minut pre kraja. Efektnim pogotkom je donela Sportu bod koji se kasnije ispostavio bitnim.

Odmah zatim na crtu Sportu je izašla ženska ekipa Vojne akademije, koju je predvodila sa klupe Ranka Tomić, bivše desno krilo jugoslovenske reprezentacije. Strogo i autoritativno je koordinirala svojim devojkama, koje su na terenu bile kao u stroju. Međutim, dame iz Sporta su probile „vojnu formaciju protivnica". Postigle su gol u sedmom minutu preko Ane Veličković. U nastavku je zablistala još jedna igračica Sporta.

Andrijana Trišić je povećala prednost svoje ekipe. Zaštitnice naše otadžbine su smanjile rezultatat preko Jovane Jovanović, koja je u 14-om minutu završila vrlo lepu akciju svoje ekipe. Trenutak kasnije Vojna akademija je mogla i da izjednači jer je Sport umalo postigao autogol.

Umesto svoju, ipak su zatresle mrežu protivnica. Andrijana Trišić je dva minuta pre kraja donela Sportu pobedu od 3:1,što je u tom trenutku bilo dovoljno za prvo mesto u grupi.

Evo i šta je rekla devojka koja se dva puta upisala u strelce na ovom meču:

„Dve sjajne utakmice. Devojke su se žustro borile. Hvala RTS-u što nas je pozvao na turnir gde preovladava fer-plej i to je najvažnije. Konkurencija će u polufinalu biti još jača, ali očekujemo da ćemo opet da pružimo dobru igru"

I zaista Ana je bila upravu. U duhu fer-pleja odigrani su prvi ženski mečevi, a broj faulova je bio zanemarljiv. Za svaku pohvalu.

Devojkama sa Vojne akademije je preostala šansa da se pobedom protiv Komunalne policije izbore za polufinale. One su tu šansu iskoristile, i to ubedljivo. Golmanka Komunalne policije je nekolko puta izvanredno intervenisala,ali u sedmom minutu nije mogla da odbrani neverovatno snažan udarac Milice Janković.

U nastavku je Akademija povećala prednost. Još jedan evro-gol,ovoga puta Olivere Milenković. Pečat na ubedljiv trijumf Vojne akademije stavila je Jelena Šulić, i to kapitenski.

Upravo je ona dala svoj sud ovog prvog ženskog takmičarskog dana u istoriji Memorijala „Igrajmo za 16."

„Ekipe su i više nego dobre. Igrao se odličan fudbal uprkos tome što su u glavnim ulogama žene. Jedva čekamo polufinale."

Dakle ženske ekipe dnevnog lista Sport i Vojne Akademije očekuju svoje protvnice iz grupe B gde su ekipe: Šumarski fakultet, Jutarnji program RTS-a, Studio B i Prvi program Radio Beograda.

Sve utakmice u ovoj grupi odigraće se 6. aprila, takođe u Posko areni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво