Читај ми!

Mediji i Partneri za tron, startuju žene

Ulazimo u samu završnicu 15. jubilarnog Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Igrajmo za 16“. Ovog vikenda, pred nama su finalna nadmetanja u konkurenciji Medija i Prijatelja, a prvi put će se u takmičerskom delu predstaviti i ženski timovi.

Već ove subote, najpre će na teren izaći ekipe koje su se plasirale u polufinale grupe Medija.

Polufinalni parovi su: Arena Sport - Ringier Aksel Springer i RTV Vojvodina - Tanjug. Ovi mečevi se igraju 29. marta u Posko areni, a finalna utakmica se igra odmah nakon drugog polufinala.

Glavni favorit za titulu u grupi Medija svakako je ekipa RTV Vojvodine. Pored toga što su jedan od najefikasnijih i najuigranijih timova na čitavom turniru, imaju i iskustvo. Od 2007. godine konstantno su u završnicama.

Pored toga, RTV Vojvodina je jednom i osvojila je turnir „Igrajmo za 16". Sada traže novu priliku da dođu do finala koje će se igrati 13. aprila na Banjici i do borbe sa ekipom Obezbeđenja za naslov najboljeg tima u 2014. godini.

Što se grupe Partnera tiče, ove nedelje oni će igrati utakmice trećeg kola grupne faze, a odmah nakon toga biće odigrani i polufinalni dueli, a zatim i finalno nadmetanje. Očekuju nas velika uzbuđenja. Podsećanja radi, u grupi Prijatelja prošle sedmice trijumfovala je ekipa VMA Akademca koja će igrati u polufinalu drugog dela takmičenja. Ko će im se pridružiti u polufinalu iz grupe Prijatelja i Medija, videćemo ovog vikenda. Takmičenja koja slede odigraće se i u grupama Gradova i Dijaspore.

S obzirom na to da će se pobednici ovih pet grupa (Mediji, Partneri, Prijatelji, Gradovi i Dijaspora) plasirati u nastavak takmičenja, biće odigran baraž meč za ulazak u polufinale između grupa Medija i Prijatelja, tako da ćemo dobiti četiri tima u polufinalu drugog dela takmičenja.

Žene debituju u takmičenju

Za razliku od prethodnih godina kada su žene učestvovale isključivo u revijalnom delu takmičenja i kada su ženski timovi RTS-a i Studija B igrali revijalni meč uoči muškog finala, ove sedmice ćemo prvi put videti i ženske timove u akciji koja nosi bodove. I dame će svoje utakmice igrati u Posko Areni.

Podeljene u dve grupe sa po četiri ekipe, ženske ekipe će se ove nedelje nadmetati za plasman u polufinale.

 

U grupi A igraće:

1. Komunalna policija
2. Vojna akedemija
3. Radio 202
4. Sport

U grupi B će se nadmetati:

1. Šumarski Fakultet
2. Jutarnji program
3. Studio B
4. Radio Beograd Prvi program

Po dve najbolje plasirane ekipe ićiće direktno u polufinale takmičenja. Ulogu favorita prihvatile su dame iz ekipe Komunale policije, a zanimljivo je da će već u grupnoj fazi snage odmeriti ženski timovi Studija B i Jutarnjeg programa - ekipe koje se dobro poznaju sa prethodno odigranih revijalnih utakmica na Memorijalu Igrajmo za 16.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво