Start grupe Mediji

Posle kvalitetno odigranih utakmica u grupi Prijatelja, u hali Slodes, i danas smo mogli da uživamo u lepom fudbalskom prizoru, ali na Banjici. Odigrane su utakmice 1. kola grupe Medija, u okviru 15. Memorijalnog turnira u malom fudbalu, "Igrajmo za 16"

U grupi A prve su na teren istrčale ekipe Arene Sport i Dnevnog lista Sport.

I pored golova Tokanovića u 13. i Ćirkovića u 14. minutu, za ekipu Arene Sport, prvo poluvreme je uglavnom obeleženo organizovanom igrom obe ekipe, uz minimalan broj prekršaja. Upoznajući igru protivnika, posle kratke pauze, Arena je nastavila istim tempom. Pogoci Ademovića u 27. i Bunjevčevića u poslednjim sekundama igre, doveli su Arenu do ubedljivog trijumfa od 4:0, a samim tim i do prvog mesta u grupi. Iako se nisu upisali u listu strelaca, za Arenu su igrali i ovogodišnji promoter turnira i proslavljeni golman Ivica Kralj, kao i Partizanov bivši as, Milivoje Ćirković.

Drugi meč u grupi nije odigran, pošto se ekipa Skupštine Grada Beograda nije pojavila. Tim Tanjuga je prva 3 boda na takmičenju upisao službenim rezultatom od 3:0, međutim, nisu otišli kući neoznojeni. Za to su se pobrinuli Veterani RTS-a, sudije i novinari turnira "Igrajmo za 16", sačinivši protivničku ekipu. Iako je sve bilo neplanirano, bilo je jako zanimljivo videti kako i sudije umeju da pogreše - ali u igri. Prijateljski meč završen je rezultatom 2:2.

U grupi B, u prvoj utakmici snage su odmerili prošlogodinji četvrtfinalisti ekipa RTV Vojvodina i ekipa televizije Sport klub. U ovom meču smo zaista mogli samo da uživamo. Vojvođani su prikazali najkvalitetniju igru na turniru do sada. Perfektnim, izuzetno organizovanim i brzim napadima, kao sjajnom odbranom i još lepšim golovima, ubedljivo su trijumfovali, sa čak 7:1. Najveće zasluge su pripale četvorostrukom strelcu i igraču utakmice Željku Miljaniću, zatim Lazareviću i Raičeviću. Za ekipu Sport kluba gol je postigao Kuzmanović u 23. minutu, ali to ništa nije promenilo. Konačni ishod za Vojvođane, predstavlja jedan od ubedljivijih trijumfa na ovogodišnjem memorijalu, a pored toga ekipa RTV Vojvodine istakla je najozbiljniju kandidaturu za lidersku poziciju grupe B.

Drugi susret u grupi B takođe je bio izuzetno zanimljiv. Ekipe Ringijer Aksel Springera (Blic) i Sport Netvorka prvo poluvreme su završile nerešeno, 1:1. Drugi deo meča protekao je uz mnogo prekršaja. Bilo je i te kako neizvesno. Obe ekipe su svaki napad koristile maksimalno i uzvraćale istom merom. Posle još dva gola za oba tima, do poslenje sekunde nije se moglo naslutiti ko će biti pobednik. Međutim, Nemanja Mirković je pogotkom u 30. minutu razrešio svaku dilemu poslavši loptu u okvir gola ekipe Sport Netvorka. Na kraju je ipak Blic odneo sva tri boda, trijumfom od 4:3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво