Читај ми!

Ubedljiv start Veterana RTS

Memorijalni turnir "Igrajmo za 16", jubilarni 15. po redu, počeo za ekipe Radio-televizije Srbije u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

Početak 15. jubilarnog Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" za ekipe Radio-televizije Srbije danas u Sportskom centru Voždovac na Banjici počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na nastradale kolege u NATO bombardovanju 1999. godine.

Na premijernoj utakmici A grupe predstavile su ekipe HD 2 i Scenska. Ekipa HD 2 pokazala je visok nivo igre, a s obzirom na to da su veliki favoriti u A grupi, pobedom od 3:1 samo su potvrdili takva očekivanja. 

Međutim, Scenska je uspela da povede sa 1:0 u osmom minutu preko Vulikića. Nakon toga HD 2 je golovima Živkovića, Jolića i Popovića uspeo da dođe do ubedljivog trijumfa od 3:1.

Bila je to prva utakmica na 15. Memorijalnom  turniru "Igrajmo za 16", a već u narednom meču, koji je odigran takođe u A grupi, igrale su ekipe Master i Nesalomivi. Master je takođe bio ubedljiv. Trijumfovali su sa 2:0, zahvaljujući dvostrukom strelcu Ivanu Stojanoviću. Nesalomivi su imali nekoliko izuzetnih prilika, ali je briljirao golman Mastera Gojko 
Prpa. Kapiten Mastera Nebojša Lubarda predvodio je svoju ekipu na terenu.

U B grupi branilac titule, ekipa Veterana, na startu ovogodišnjeg turnira demonstrirala je silu. Ubedljivo su savladali ekipu Voznog parka sa 2:0. Strelci su bili Nebojša Terzić i Nikola Saboljev. Veteranima je dosuđen i sedmerac u devetom minutu, ali je Stamenković odbranio udarac Kocića. Legenda Veterana RTS-a Duško Radić ponovo je bio uz svoj tim.

U drugoj utakmici B grupe, sastali su se Radio Beograd i Server. Nije bilo pobednika, jer utakmica je završena rezultatom 1:1. Strelci su bili Tomić za ekipu Servera i Aleksandar Radičević za tim Radio Beograda. Za najboljeg igrača meča proglašen je golman ekipe Radio Beograda Vlade Radičević.
 
U C grupi, odmah na startu odigran je derbi između Sportske redakcije i Obezbeđenja. Viđena je zaista velika borba. Ekipa Obezbeđenja, koja već godinama igra u istom sastavu, odigrala je izvanredno i trijumfovala sa 3:1. Povela je ekipa Obezbeđenja sa 1:0 već u  trećem minutu golom Bukumirovića. Sa 2:0 Obezbeđenje je bilo u vođstvu u prvom minutu nastavka, odnosno 16. minutu meča pogotkom Milosavljevića, da bi u 18. minutu golom Petrovića Sportska smanjila rezultat na 2:1. Konačnih 3:1 za Obezbeđenje postavio je Petković u poslednjem, 30. minutu utakmice.

Druga utakmica C grupe nije odigrana, jer se ekipa Jutarnjeg programa nije pojavila na terenu, tako da je ekipa Izgradnja i održavanje službenim rezultatom 3:0 upisala prva tri boda  u takmičenju.

Na startu takmičenja u grupi D sastale su se ekipe Informativnog programa i Juniora. Ekipa Juniora nije mogla da parira mnogo iskusnijim igračima Informativnog programa, koji je trijumfovao sa ubedljivih 5:0. U drugoj utakmici D grupe ekipe Rasveta i Meda i Muzičke produkcije podelile su bodove. Bilo je 1:1.

Organizacija takmičenja funkcionisala je besprekorno. Delegati takmičenja i same sudije na terenu nisu imale mnogo posla, jer u duhu turnira, fer- plej bio je na prvom mestu.

Sudiji Ivanu Stankoviću ovo je treći uzastopni turnir na kojem deli pravdu.

Drugo kolo RTS-ovog dela turnira "Igrajmo za 16" je naredne nedelje, 16. 
februara .
 

Grupa A:
1. HD 2 - 3 boda
2. Master - 3 boda
3. Scenska - 0 bodova
4. Nesalomivi - 0 bodova

Grupa B:
1. Veterani RTS - 3 boda
2. Radio Beograd - 1 bod
3. Server - 1 bod
4. Vozni park - 0 bodova

Grupa C:
1. Izgradnja i održavanje - 3 boda
2. Obezbeđenje - 3 boda
3. Sportska - 0 bodova
4. Jutarnji program - 0 bodova

Grupa D:
1. Informativni - 3 boda
2. Rasveta i Meda - 1 bod
3. Mizička produkcija - 1 bod
4. Juniori - 0 bodova 

Zvanične rezultate Prvog kola možete preuzeti ovde.

Sastave svih ekipa učesnika Prvog kola možete preuzeti ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво