Читај ми!

Sećanje i humanost

Organizatori memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu "Igrajmo za 16" poklonili su porodilištu u Ćupriji savremeni CTG aparat za praćenje rada bebinog srca. Na taj način spojena je humanost i sećanje na 16 tragično stradalih radnika RTS-a u NATO bombardovanju.

U znak sećanja na 16 tragično stradalih radnika RTS-a u NATO bombardovanju organizatori memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu "Igrajmo za 16" poklonili su porodilištu u Ćupriji savremeni CTG aparat za praćenje rada bebinog srca neposredno pre i za vreme porođaja.

"Divno je čuti otkucaje bebinog srca, a zatim saznati da je sve u redu", kaže Maja Stajić, trudnica iz okoline Ćuprije koja je prva pregledana na novom CTG aparatu.

Dragana Milosavljević, glavna sestra u porodilištu kaže da ćuprijsko porodiliše ima dva stara CTG aparata koji su se često kvarili.

"Novi aparat može da se koristi i za blizanačku trudnoću. U svakom slučaju medicinsko osoblje porodilišta i pacijenti sa novim aparatom sada osećaju veću sigurnost", kaže ona.

Uručujući vredan poklon Članovi organizacionog odbora memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" obećali su nove donacije za, kako kažu, novi život.

Miroslav Medić, član Organizacionog odbora turnira nada se da će novi aparat doprineti da bude više beba i da poraste natalitet u Srbiji.

Načelnik Ginekologije ćuprijske bolnice Dr Ljubomir Nedeljković zahvalio se organizatorima turnira i RTS-u na vrednom poklonu, uz konstataciju da je velika stvar da su inicijatori te humane akcije uptravo porodice tragično nastradalih radnika RTS-a.

Inače u ćuprijskom porodilištu godišnje se rodi oko 500 beba. Pre i u toku porođaja uradi se više hiljada pregleda na CTG aparatima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво