Читај ми!

Roman Grožan ponovo u bolidu formule 1, poslednji krug u karijeri na stazi Pol Rikar

Francuski vozač Roman Grožan narednog meseca ponovo će sesti u bolid formule 1, prvi put od teške nesreće koju je doživeo u novembru prošle godine, na trci za Veliku nagradu Bahreina.

Grožan je u punoj brzini udario u zid vozeći bolid ekipe Has, posle čega se njegovo vozilo zapalilo, a Francuz je imao mnogo sreće i prošao sa opekotinama i nekoliko naprslih rebara.

U decembru je operisao obe ruke, a sada će imati priliku da još jednom radi ono što najviše voli - da vozi bolid formule 1 i to na svom domaćem terenu, stazi Pol Rikar.

Grožan će voziti test vožnju u Mercedesovom bolidu W10, u kojem je Luis Hamilton pre dve godine osvojio šestu titulu šampiona Evrope.

"Kakva prilika! Veliko hvala Totu (Volfu) i kompletnom Mercedesovom timu što su mi to omogućili. Poslednja vožnja pred domaćom publikom na Velikoj nagradi Francuske u bolidu formule 1. Može li bolje?", pohvalio se Grožan putem Tvitera.

Francuz ima 35 godina, formulu 1 vozi od 2009. godinem a nastupao je za timove Reno, Lotus i Has. U karijeri je deset puta završavao na podijumima, dok ima izvožen jedan najbrži krug.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво