Читај ми!

Ekipa RTS-a na startu prve etape Dakar relija

Auto-moto trka Dakar reli po 43. put počela je kratkim specijalnim ispitom u okolini Džede na osnovu koga je određen startni poredak takmičara za prvu etapu koja je dugačka 623 kilometra.

Na ovogodišnjem Dakar reliju biće ukupno 12 etapa u dužini od 7500 kilometara, a takmičari će na cilj stići 15 januara.

"U Saudijskoj Arabiji je jako toplo, preko 30 stepemi. Puno je peskovito i sva je steća što je juče padala kipa pa je tlo dosta tvrdo. Vozili smo dosta i na kamenitom terenu." Rekao je Gabor Sagmajster predstavnik Srbije na ovom takmičenju.

Motociklista iz Slovačke Ivan Jakeš i nekoliko članova njegovog tima bili su pozitivni na testu za koronavirus pa je za njih takmičenje završeno i pre početka takmičenja.

Izveštač RTS Predrag Milinković je u reportaži preneo utiske i deo atmosfereu Saudijskoj Arabiji istakavši ljubaznost domaćina i želju da u svenu pomognu.

Sreo se i sa našim ljudima koji žive u kvartovima namenjenim strancima, a istaknuto je konzervativan odnos prema ženama značajno promenio.

Reportaža je zaključena konstatacijom da u Džedi ne postoji gradski prevoz, svi koriste svoje automobile jer su cene goriva zanemarljivo mali. Litar dizela je 16, a litar benzina 32 dinara.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво