Botas slavio u prvoj trci korona sezone

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je na Velikoj nagradi Austrije, kojom je startovao ovogodišnji šampionat Formule 1 posle svih problema koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Drugo mesto osvojio je Šarl Lekler iz tima Ferarija, a treće mesto je osvojio vozač Meklarena Lando Noris.

Valteri Botas je odlično iskoristio osvojenu prvu pol poziciju i vodio je od starta trke do samog cilja i sasvim zasluženo slavio.

U prvoj trci sezone na stazi „Red Bul ring" Botas je došao do osme pobede u karijeri.

Njegov timski kolega Luis Hamilton je završio na četvrtom mestu, a kao trećeplasirani na pobedničko postolje se prvi put u karijeri popeo vozač Meklarena Lando Noris što mu je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Bodove su još osvojili Karlos Sajnc, Serhio Peres, Pjer Gasli, Esteban Okon, Antonio Đovinaci, Sebastijan Fetel i Nikolas Latifi.

Sam početak trke i sezone obeležio je gest vozača i njihovih timova koji su klekli pred start kako bi simbolično pružili podršku borbi za rasnu jednakost.

U samoj trci je, kao i u jučerašnjoj za pol poziciju, bilo čak devet odustajanja, tri "sejfti kara" i dve kazne od po pet sekundi za Luisa Hamiltona i Serhija Peresa.

 

Naredna trka voziće se za sedam dana na istom mestu.

 

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво