Читај ми!

U susret novoj sezoni Formule 1 – čiji je bolid najlepši

Nova trkačka sezona Formule 1 počinje 15. marta Velikom nagradom Australije u Melburnu. Dok organizatori razmatraju koje će trke morati da otkažu zbog koronavirusa, timovi su predstavili nove bolida za predstojeće izazove. Čiji je najlepši?

Mercedes

Suvereni vladar staza tokom prethodne decenije, šestostruki uzastopni šampion nadmetanja konstruktora Mercedes nije menjao prepoznatljiv dizajn i srebrnu boju bolida sa primesama plave, a Luis Hamilton i Valteri Botas bez sumnje priželjkuju da je i pouzdanost bolida ostala na nivou koji konkurenti već dugo ne mogu da dostignu.

Ferari

Italijanska ekipa koja je sinonim za Formulu 1 i brze sportske automobile, u teatarskoj atmosferi, uz orkestar i plesače, predstavila je u Ređo Emiliji bolid SF1000 koji je potpuno crven, a čast da ga voze imaće Sebastijan Fetel i Šarl Lekler. Ime bolida inspirisano je jubilarnom 1000. trkom na kojoj će Ferarari učestvovati.

Red Bul

Crveni bik iz Austrije ostaje u prepoznatljivim bojama. Prošle godine je prešao na pogonsku jedinicu koju proizvodi Honda, a tako će ostati i ove. Promena nema ni za volanom, ostaju mladi ali prkosni Maks Verštapen i samo godinu dana stariji Aleksander Albon.

Meklaren

Čuveni Britanci zadržali su kombinaciju narandžaste i plave boje. Kao i prošle godine, za motor je zadužen Reno, a za upravljanje bolidima Lando Noris i Karlos Sains koji je prošlu sezonu završio na solidnoj šestoj poziciji.

Reno

Francuzi su za sada obelodanili izgled samo nekih segmenata novih bolida, ali deluje da će u odnosu na prošlu godinu na njima biti više crne, a manje žute boje. Australijanac Danijel Rikardo imaće novog timskog kolegu pošto je Nika Hilkemberga zamenio Francuz Esteban Okon.

Alfa Tauri

Novo ime u šampionatu Formule 1 ustvari je doskorašnji Toro Roso koji je preimenovan u naziv modnog brenda koji je kompanija Red Bul pokrenula 2016. godine. U skladu sa novim imenom, značajno je promenjen i imidž, a deluje da je novi bolid dostojan maneken modne kuće koju predstavlja. Pjer Gasli i Danijel Kvjat ostaju vozači.

Rejsing Point

Britanska ekipa koja je prošle godine nasledila identitet Fors Indije zadržala je upadljivu roze boju bolida uz malo drugačiji dizajn. Serhija Pereza i Lensa Strola nisu menjali.

Alfa Romeo

Ekipa sa sedištem u Švajcarskoj koja koristi Ferarijevu pogonsku jedinicu napravila je značajan zaokret u svom imidžu. Crveno-beli bolid postao je siv, uz nesvakidašnju šaru. Redizajnirani bolid sa Ferarijevim motorom i dalje će voziti iskusni Kimi Rajkonen i Italijan Antoniju Đovinaci.

Has

Američka ekipa, još jedna koja koristi Ferarijev pogon, posle prošlogodišnje mračne sivo-zlatne varijante, vraća se kombinaciji crvene, crne, sive i bele boje koje će braniti Francuz Roman Grožan i Danac Kevin Magnusen.

Vilijams

Tim koji je prošle sezone bio najmanje uspešna, lepo je redizajnirao svoje bolide. Crvena boja prisutnija je nego što je bila. Džordž Rasel ostaje vozač, a Roberta Kubicu zameniće mladi Kanađanin Nikolas Latifi koji je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani u šampionatu Formule 2.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво